Gündem Plaka ile HGS sorgulama yapılabilir mi?

Plaka ile HGS sorgulama yapılabilir mi?

20.03.2016 - 23:11 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizi girdikten sonra HGS sorgulama işlemlerinin tümünü gerçekleştirebilirsiniz. İnternetten yapabileceğiniz online işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Plaka ile HGS sorgulama yapılabilir mi

Günümüzde hayatımızı kolaylaştıran bir sürü yenilik yapılmış durumdadır. Bu yenilikler teknoloji ile birlikte devam etmektedir. Hayatımızda yaşadığımız birçok alanda geçtiğimiz yıllardan daha kolay yaşadığımız şeyler icat edilmiştir. Kara yolları üzerinde birçok gelişim ve yapılaşma vardır. Bu yapılaşma ve gelişim trafik yoğunluğunu ve vakit kaybımızı ortadan kaldırmak için daha da büyük çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. En büyük çalışmalardan biri de otoyollarda gişelerde geçiş ücreti ödemek için kaybedilen vakti ortadan kaldıran HGS sistemidir. HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde bu alanlardaki trafik yoğunluğu büyük ölçüde giderilmiştir. HGS sistemi teknolojiden yararlanabildiğimiz birçok alandan yalnızca bir tanesidir. HGS geçiş alanlarında bulunan barkod okuyucu sayesinde belirttiğimiz gibi vakit kaybı yaşamadan geçişinizi yapabilirsiniz. Bu avantaj bizlere trafiksiz bir alan sunmakla birlikte beklediğimiz o araba kuyruklarındaki sıkıcı zamanları da ortadan kaldırmış bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS sisteminden yararlanabilmek için bir HGS kartınızın olması gerekmektedir. Kartınızı herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Etiket şeklinde olan HGS kartınızı aracınızın ön camına yapıştırdığınız takdirde, geçişler sırasında etiketinizin üzerindeki barkod sayesinde durmanıza gerek kalmadan geçiş işlemi ücretiniz kesilmektedir.
HGS sisteminden yararlanıp, bakiye sorgulama ve bakiyenize TL yatırma işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız yazımızın devamından bu işlemlerin nasıl ve nereden yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Bakiye sorgulama işleminizi günümüzde teknolojinin bize sağlamış olduğu en büyük kolaylık olan internet üzerinden öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden HGS müşteri hizmetleri platformuna giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak üyeliğiniz bulunmuyorsa önce site üzerinde üyeliğinizin olması gerekmektedir. Üye olmak için giriş panelinde bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan üye olma alanında bulunan başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Başvuru formunu doldurup onayladığınızda sisteme girişinizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Buradan bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Aynı zamanda PTT resmi internet şubesi müşteri hizmetleri sayfası üzerinden de bakiye sorgulama işlemi yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Diğer bir yöntem ise PTT şubelerinden yani postanelerden öğrenilen bakiye sorgulama işlemidir. Herhangi bir PTT şubesine giderek talepte bulunup, bakiyenizi sorgulatabilirsiniz. Hatta bazı benzin istasyonları ve marketlerden de HGS kartınızın bakiyesini ve HGS kartınıza TL yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bakiyenize TL yükleme işlemini ise birçok yoldan yapabilmeniz mümkündür. Anlaşmalı banka şubelerinden, bankaların internet üzerinden yapılabilen online yükleme işlemlerinden ve PTT şubelerinden kolayca yapabilmeniz mümkündür. Anlaşmalı bankaların bizlere sağladığı bu kolaylık sayesinde şubelere bile gitmemiz gerekmeden işlemimizi yapabiliriz.
Anlaşmalı bankalar neredeyse günümüzde bütün bankalar HGS ile ilgili işlemlerinizi yapmaktadır. Ceza ödeme gibi işlemlerinizi de ülkemizde neredeyse bütün bankalar aracılığı ile yapabilmeniz mümkündür.
HGS ile ilgili sorunlarınız ve görüşleriniz için hgs@kgm.gov.tr e-posta adresine masaj atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ya da telefon üzerinden faks ile iletişime geçmek isterseniz;
0 312 801 04 04,
0 312 801 05 05
0 312 801 06 06 numaralı fakslara veya
444 11 17 Çağrı Merkezi numarasına başvurabilirsiniz.