Gündem PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ertelendi mi, iptal mi? PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ne zaman?

PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ertelendi mi, iptal mi? PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ne zaman?

27.04.2021 - 11:34 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınav tarihi ve saati belirlenmişti. Sınava katılım sağlamak için zaman zaman arayışa geçenler adaylar, PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ne zaman, saat kaçta sorularına cevap arıyordu. Fakat dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında tam kapanma sürecinin başlayacağı ve 17 gün süreceği belirtildi. Bu tarihler arasında uygulanması planlanan bazı sınavlarda ise ertelenme yaşandı. Peki PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ertelendi mi, iptal mi? PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ne zaman?

PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ertelendi mi, iptal mi PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı  ne zaman

PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı için arayışta olanlara geçtiğimiz tarihlerde resmi duyuru gelmişti. Polis Akademisi Başkanlığı PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavının ne zaman ve saat kaçta uygulanacağını açıklanmıştı. Fakat koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte yeni bir karar alındı. 

Haberin Devamı

Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı bildirildi. 

29 Nisan -17 Mayıs tarihleri arasında uygulanması planlanan sınavlar ise merak konusu oldu. Bu sınavlar arasında PMYO ve POMEM eğitim sonu sınavı da vardı. Peki PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ertelendi mi, iptal mi? PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavı ne zaman?

PMYO ve POMEM EĞİTİM SONU SINAVI ERTELENDİ Mİ, İPTAL Mİ?

PMYO ve POMEM Eğitim sonu sınavının ertelendiğine veya iptal olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin duyuru yayımlandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

Haberin Devamı

PMYO ve POMEM EĞİTİM SONU SINAVI HAKKINDA YAYIMLANAN İLK DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru:

"Polis Meslek Yüksekokullarından ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden mezun olup, değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) adayların sınavları; 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsünde 04 Mayıs 2021 tarihinde PMYO mezunları için saat:09.30’da, POMEM mezunları için saat: 11.00’de yapılacaktır.

Söz konusu sınava, okul müdürlüklerince kendilerine eğitim sonu sınavına gireceği bildirilen adaylar belirtilen günde ve yerde katılacaklardır."