Gündem Polis dayağının mağduru olan adam konuştu

Polis dayağının mağduru olan adam konuştu

20.06.2012 - 16:46 | Son Güncellenme:

Bugün Türkiye'yi ayağa kaldıran dayağın mağduru olan Ahmet Koca yaşadıklarını anlattı. Ahmet Koca, çocukları ve ailesinin gözleri önünde polislerce dövülmüştü.

Polis dayağının mağduru olan adam konuştu

Polis dayağı video görüntülerinde

Haberin Devamı

İstanbul Fatih’te yol verme tartışması yaşadığı polisler tarafından dövülen Ahmet Koca A Haber mikrofonlarına konuştu. Yaşadıklarını A Haber anlatan Koca, kendisini döven polislerden şikayetçi olduğunu söyledi. Ahmet Koca, “O gece biz düğün dönüşündeydik. Bir akrabam sancılandı. Cerrahpaşa Hastanesi’ne gelirken, polisler ters yönden geldiler, geri geri gidip onlara yol vermeme rağmen gelip arabamın önünde durdular.

POLİS DEHŞETİ KAMERA

"Memur Bey arabada hamile kadın var dedim, müsaade ederseniz hastaneye yetiştireyim dedim. Bana ne hamilelikten dediler. Kimliğimi gösterdim askerim dedim, bana ne lan senin askerliğinden, benim de dayım Genelkurmay Başkanı" dediler. Sonra da ittiler beni. Bayanların bağrışmalarıyla millet ayağa kalktı. Copla vurdular, biber gazı kullandılar… görüntülerde de göründüğü gibi çok kötü dövdüler. Arabamı, bayanları, hamile kadını hepsini orada bırakıp beni ters kelepçeyle arabanın arkasına attılar, tren raylarının oraya götürdüler, orada da dövdüler, kapkaranlık bir yerdi. Beni direkt karakola götürmediler. Bir iki saat Eminönü’nde Balat’ta, sahilde gezdirdiler. Onlardan şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DAYAK YİYEN ADAM O ANI ANLATTI

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Fatih’te polis ekiplerinin bir şahsı öldüresiye dövdüğü olayı görüntüleyen vatandaş o anları anlattı. Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın yanındaki kadının ‘hamileyim’ diye bağırmasının bile polisleri durdurmadığını söyledi.

Fatih’te Ahmet K. isimli şahsın polisler tarafından öldüresiye dövüldüğü anları cep telefonu ile kaydeden vatandaş olay anını anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, saat 03.00 sıralarıyla bağrışma sesleri üzerine balkona çıktıklarını ve yaşananlara şahit olduklarını ifade etti. Görgü tanığı şahıs, olayın ‘Sen yol ver ben geçeyim’ diyalogu ile başladığını söyledi.

Artan bağrışmaların ardından memurlarla otomobildeki şahıs arasında kavganın başladığını aktaran vatandaş, polislerin şahsın üzerine yüklenip altlarına aldıklarını ifade etti. Aynı yerde polislerin daha önce de bir vatandaşı dövdüğüne şahit olduğunu belirten görgü tanığı, bu kez olayı cep telefonu ile görüntülediğini söyledi.

KADIN ‘HAMİLEYİM’ DİYE BAĞIRIYORDU

Haberin Devamı

Olayı anlatmayı sürdüren vatandaş, polislerin cop ve biber gazı kullandığı şahsı dövdüğünü ileri sürdü. Görgü tanığı vatandaş kaçmaya çalışan şahsı yakalayıp tekrar tekrar dövdüklerini söyledi. İsminin açıklanmasını ve yüzünün görüntülenmesini istemeyen vatandaş, dövülen Ahmet Koca’nın yanındaki kadının ‘hamileyim’ diye bağırmasına bile aldırış etmeyen polislerin olaya müdahale eden vatandaşlardı da darp ederek uzaklaştırdığını söyledi.

Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın “Ben askerim!” diye bağırdığını ama polislerin dayak atmaya devam ettiğini söyledi. Olayın şahidi şahıs, polislerin olaya müdahale eden 80 yaşlarındaki bir kadını da “Sen karışma!” diyerek uzaklaştırdığını ifade etti.

Vali Mutlu: Vatandaşı darp olayına karışan 5 polis açığa alındı
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih’te bir vatandaşa şiddet uygulayan polis memurları hakkında hemen soruşturma başlatıldığını açıkladı. Vali Mutlu, yapılan ilk soruşturmada olaya karıştıkları belirlenen 5 polisin açığa alındığını belirtti.
Vali Hüseyin Avni Mutlu, Fatih’te polis memurlarının, bir vatandaşa eşi ve çocukları önünde şiddet uyguladığını gösteren video görüntüleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yaşanan olayın herkesi üzdüğünü ifade eden Mutlu, “Fatih ilçemizde gece yarısı ileri bir saatte aldığım bilgiye göre ilk etapta bir kimlik kontrolü yapma amacıyla oluşan daha sonra da tartışmayla büyüyen ve bir vatandaşımızı kontrol etmek için uyguladıkları aşırı gücün sonucunda hepimizi üzen birtakım görüntüler yansıdı. Tabii emniyet teşkilatımız İstanbul’da 40 bin personeliyle canıyla, kanıyla İstanbul’a hizmet etmek bu hizmetini yaparken hukuk içersinde güvenlik hizmetlerini verebilmek için gayret sarf ediyor. Öncelikle emniyet teşkilatımızın bu noktadaki duruşunu paylaşmak ve bu gayretlerinden dolayı onlara teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
Yaşanan olayda vatandaşa şiddet uygulayan polis memurlarının hadlerini aştıklarını ifade eden Mutlu, şunları söyledi: “Ama maalesef bu olayda olduğu gibi haddi aşan, aşırı şiddete vatandaşımızı maruz bırakan ve elindeki yetkiyi güç kullanma yetkisini bu şekilde aşırı bir şekilde uygulamış olan memurlarla ilgili de hiçbir zaman tavizsiz bir duruşumuz var. Derhal bunla ilgili disiplin soruşturmasını başlattık ve ilk belirlemiş olduğumuz, olaya karışan ve bu olayda ilgili vatandaşımızı darp eden ve yetkilerini aşırı kullanan, şiddet tatbik eden personelle ilgili 5 açığa alma işlemi yaptık. Soruşturmalarımızı tamamlayacağız. Üzücü bir olay. Çok ender de olsa kabul etmemiz mümkün değil. Görev yapılırken görevin bu şekilde ifrata kaçılarak yapılmasına hiçbir şekilde tavizimiz yok. Bu konuda idare olarak, emniyet olarak duruşumuz çok net; bunu herkes biliyor. Bu konuda süratli disiplin soruşturmasını yaparak başlattık. Haklarında yapılacak disiplin soruşturması sonucunda hangi ceza gerekiyorsa yasalar çerçevesinde tatbik edeceğiz."
İSTANBUL (CİHAN)

Haberin Devamı

Hüseyin Çapkın: Dayak olayına karışan polislere görevden el çektirdik
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih’te polislerin bir sürücüyü darp etmesi olayının üzücü olduğunu ve polislerin görevlerinden el çektirildiğini söyleyerek, “Her türlü ihtimali her yerde değerlendiriyoruz.” dedi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin Çapkın, olayın üzücü olduğunu belirtti. Çapkın, “Polis hizmet ederken halka müşfik davranmak zorunda. Onların hizmetinde olduğunu asla unutmamak zorunda. Bunun dışında bir olayla karşılaştık. Üzüldük. Onunla ilgili 5 polis memurunu işten el çektirdik. Tahkikatları da sürüyor şu anda.” ifadesini kullandı.
Arnavutköy’de yürütülen ve polis memurunun şehit edilmesi olayıyla ilgili operasyon hakkında da değerlendirmeler yapan Çapkın, “Her türlü ihtimali her yerde değerlendirmeye çalışıyoruz. Böyle bakıyoruz. Orada o yapılıyor, burada bu yapılıyor.” şeklinde konuştu. “Yakalanan kimse var mı?” sorusuna ise Çapkın, “Yok şu anda; çalışıyoruz.” diye cevap verdi.
İSTANBUL (CİHAN)