Gündem Polis otosunda tecavüz davası

Polis otosunda tecavüz davası

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da ekip otosunda bir kadına tecavüzden tutuklanan polis S.E. hakkında 18 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

Polis otosunda tecavüz davası

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, olay Beylikdüzü’nde 6 Ocak’ta oldu ve şöyle gerçekleşti: P.T. (28) adlı kadın 5 Ocak’ta Beylikdüzü’nden Taksim’e gezmeye gitti. Taksim’den gece Beylikdüzü’ne döndü ve taksiden inip evine gitmek üzere caddede yürümeye başladı. S.E (27) ve R.Y. (28) adlı polislerin bulunduğu ekip otosu, P.T.’nin yanından geçti ve ‘U’ dönüşü yaparak durdu. Aracı kullanan polis S.E., P.T.’ye “Gideceğin yere kadar götürelim” dedi. P.T. teklifi reddetti. Polis S.E.’nin ısrarı üzerine kadın ekip otosunun arka koltuğuna oturdu. S.E., P.T.’ye evinin ileride olduğunu, oradan şarj kablosunu aldıktan sonra kendisini bırakacağını söyledi. Evine gelen S.E., kadına “Evden şarjımı alıp geleceğim, istersen sen de gel” dedi. P.T. arabada bekleyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Zorla birlikte oldu’

Şarj kablosunu alıp gelen polis S.E. aracı hareket ettirdikten bir süre sonra ıssız bir yerde durdu. S.E. arkadaşı R.Y.’ye “Artık dayanamıyorum” diyerek aracın ön tarafından inip P.T.’nin yanına geçti. S.E. iddiaya göre, burada zorla kadınla birlikte oldu. S.E. araçtan inen kadına “Tekrar görüşelim” dedi. Kadın ise “Hayır” cevabını verdi. Kadın ardından 155’i arayıp şikayetçi oldu.
Karakola giden P.T. ifadesinde “R.Y.’den yardım istemedim. Çünkü yardım edeceğini düşünmedim. İkisi de silahlı kişilerdi. Polis arabasından ve polisten kimsenin şüphelenmeyeceğini düşündüm. Beni öldürüp atacaklarından korktum. Psikolojim bozulmaya başladı. Polislerden bir kötülük gelecekmiş gibi hissediyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Sürekli korku içerisindeyim” diyerek iki polisten de şikayetçi oldu. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen polislerden S.E. tutuklandı, R.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Tutuklanan polis: Rızasıyla oldu!

Polis S.E. ifadesinde olay günü arkadaşı R.Y. ile Beylikdüzü’nde olduklarını belirterek, “3-4 aydır görüştüğüm P.T.’nin yanında ekip otosuyla durdum. Beni tanıyacağını düşünerek ‘Nasılsın?’ diye sordum. P.T. de ‘İyiyim, sen nasılsın’ diye cevap verdi. Havanın karanlık olması ve mini etek giymiş olmasından dolayı ‘Nereye gidiyorsan bırakalım’ dedim. Araçta sohbet ettik. P.T’ye ‘Yanına geleyim mi?’ diye sordum. O da ‘Gel’ dedi. Arka koltukta yanına oturdum. Aramızda bir etkileşim oldu. P.T. ile rızasıyla ilişkiye girdik. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Diğer polis: Hiç arkama dönmedim

Olay sırasında ekip otosunda bulunan diğer polis R.Y. ise şöyle ifade verdi: “Olay sırasında araçta hiç arkama dönmedim. S.E. ile P.T.’nin ilişkisini görmedim. Bu olay yaşandığı esnada utandım, telefonuma baktım. 10 dakika sonra S.E. araçtan inerek şoför koltuğuna oturdu.Sonra P.T.’yi belediye durağının orada bıraktık. Olay esnasında bir zorlama olmadı. P.T.’nin rızası olduğunu düşünerek bir şey diyemedim.”

Suçu: Nitelikli cinsel saldırı

Soruşturmayı tamamlayan savcılık hazırladığı iddianamede tutuklanan polis S.E.’nin ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapsini isterken; tutuklanmayan diğer polis R.Y.’nin de ‘nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım etme’ ve ‘kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçlarından 6.6 yıldan 11 yıla kadar hapsini talep etti. Sanıklar önümüzdeki günlerde Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.