Gündem Polisi ve sağlık ekibini kaçırdılar

Polisi ve sağlık ekibini kaçırdılar

26.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde yapılan operasyonlarla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a yönelik hava operasyonlarının ardından PKK’nın eylemlerinde de artış yaşandı.

Polisi ve sağlık ekibini kaçırdılar

Hava operasyonlarının başlamasının ardından yapılan eylemler şöyle:

Haberin Devamı

Bir grup PKK’lı Diyarbakır-Bingöl karayolunu önceki akşam keserek ailesiyle birlikte seyahat eden bir polisi kaçırdı. Muş’a seyahat eden ailenin bulunduğu aracı durduran teröristler, polisin eşi ve çocuğunu serbest bıraktıktan sonra polisi yanlarına alarak dağlık alana kaçtı.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şantiyeyi yine bastılar

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Cudi Dağı’nda bulunan termik santrale kömür çıkartan şantiyeyi basan teröristler, 15 işçi ile 15 özel güvenlik görevlisini kaçırdı. 10 kamyon, bir iş makinesi ve iki servis aracını ateşe veren teröristler, olayın duyulmasının ardından, kaçırdıkları 30 kişiyi altı kilometre uzaklıkta serbest bıraktı.

Sağlık ekibi de kaçırıldı

Erzurum’un Tekman ilçesinde hamile hasta ihbarı üzerine ilçeye en uzak mesafedeki Çukuryayla köyüne giden 112 Acil Servis’te görevli sağlık ekibi, teröristler tarafından kaçırıldı. Ambulansta bulunan şoför, hemşire ve acil tıp teknisyeni dün sabaha karşı 4.00 sularında Hacıömer köyü yakınlarında serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Emniyet Müdürlüğü binasının bitişiğinde bulunan Çevik Kuvvet polislerinin kaldığı binaya, el bombalı saldırı düzenlendi, yedi polis yaralandı. Öte yandan, Batman yoluna bırakılan el yapımı patlayıcı da son anda güvenlik güçleri tarafından fark edilerek imha edildi.

TOMA’ya bomba

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi girişinde polis kontrol noktasına el yapımı patlayıcı atıldı. TOMA’nın içinde nöbet tutan polis memurlarından biri ağır olmak üzere iki kişi yaralandı. Valilik bu olayla ilgili olarak üç kişinin yakalandığını duyurdu.

Batman’ın Kozluk ilçesinde hükümet konağının girişindeki güvenlik kulübesine atılan ses bombası sonucu bir polis ve bir bekçi hafif şekilde yaralandı.

Van’ın Başkale ilçesinde Meydan Hudut Karakol Komutanlığı’na erzak götüren kamyon durdurularak şoförün eli ve ayağı bağlandı. Araca ait ruhsat ve şahsa ait kimlik alınarak araç gasp edildi.

Davutoğlu çifti sağlıkçıları aradı
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Tekman ilçesinde hamile bir kadını ambulansla hastaneye yetiştirmeye çalışırken PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan üç sağlık personelini, serbest bırakılmalarının ardından telefonla aradı. Davutoğlu çiftinin, olayla ilgili olarak bilgi aldığı görüşmede, sağlık personeline geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi. Görüşmede, ambulans ekibi de olayla ilgili bilgi verirken, “Terör örgütü üyeleri, ambulansı durdurunca, doğum hastası kadını hastaneye yetiştirmeye çalıştığımızı söylememize rağmen araca el koydular” ifadesini kullandı.