Gündem Polonyalı çiftin karavanla Türkiye macerası!

Polonyalı çiftin karavanla Türkiye macerası!

05.12.2021 - 11:06 | Son Güncellenme:

Polonyalı emekli çift Walclemar Romcewiszy (71) ile Bibianna Romcewiszy (70) karavanla ülkelerinden başladıkları seyahatte Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye geldi. Ege kıyılarından sonra Antalya'nın Demre ilçesini gezen çift, tarihi güzelliklere hayran kaldı.

Polonyalı çiftin karavanla Türkiye macerası

Polonyalı emekli Walclemar Romcewiszy ile eşi Bibianna Romcewiszy, yılın 8 ayını karavanla Avrupa ülkelerini gezerek geçiriyor. 7 yıldır Avrupa ülkelerinde karavanla seyahat eden Romcewiszy çifti, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ın ardından 26 Ekim'de Türkiye'ye giriş yaptı. Edrine, İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla'nın ardından Antalya'nın Demre İlçesi'ne gelen çift, Likya Uygarlıkları Müzesi, Myra Antik Kenti, Aziz Nikholaos Anıt Müzesi'ni gezdi.

Haberin Devamı

Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirten Polonyalı Walclemar Romcewiszy, "7 yıldır kış aylarını İtalya, Yunanistan, Fransa, İspanya ve Portekiz gibi Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde geçiriyoruz. Karavanla her yıl 8 aya yakın süre geziyoruz. Bu yıl Türkiye'ye gelmeye karar verdik. Edirne'den başlayarak gittiğimiz her yerde müzeleri, tarihi antik kentleri, doğal güzellikleri gezdik" dedi.

Polonyalı çiftin karavanla Türkiye macerası

Türkiye'de insanların içtenliğine ve misafirperverliğine hayran kaldığını anlatan Romcewiszy, "Siz bu ülkenin misafirisiniz' diye bize yardım ettiler. Arabamız bozuldu. Tamirciler diğer işlerini bırakıp, bizim arabamızı tamir etti. Çok iyi insanlar var. Antalya'yı gezip, geldiğimiz güzergahtan Polonya'ya gideceğiz. 4 bin 600 kilometre yol yaptık. Bu da Türkiye'yi görmeye değer" diye konuştu.

Haberin Devamı

Polonyalı çiftin karavanla Türkiye macerası