Gündem Porto Riko neresidir?

Porto Riko neresidir?

24.04.2018 - 14:25 | Son Güncellenme:

Deniz meltemi kokusuyla ve esrarengiz bir tarihle renklendirilmiş olan, İspanyol ve Amerikan etkilerini barındıran, tatil hayallerimize ilham veren plajlarıyla, harika yemekleri, harika manzarasıyla güneşte yıkanmış bir cennet.

Porto Riko neresidir

Neden Porto Riko’ya Gitmeliyiz?

Porto Riko'nun cazibe merkezleri, maceracılardan tarih sevenlere kadar çok geniş bir yelpazede sizleri bekliyor. Ve iki uç arasında çok sayıda seçenek sunuyor. Aktif bir tatil geçirmek isteyenler sabah güneşlenmek ve sörf yapmak için Rincón'un batı plajlarını ziyaret ederken, güneşin batışıyla San Juan'da canlı bir gece hayatını keşfedebilir.

Başka yerde göremeyeceğiniz turkuaz ve mavi tonlarıyla okyanus, bembeyaz kumlarıyla tertemiz plajları ve festivalleri… Porto Riko’ya gelip festivallerini görmemek olmaz. Yerel müzik, adanın kültürel yapısı; kahve yapımından, egzotik çiçeklere, her türlü yiyecek ve içecekleri, salsa dansından, yerli kültürüne kadar her şeyi bu festivallerde görebilir, tadabilirsiniz. Bunlardan en ünlüsü olan Efsanevi San Sebastian Sokak Festivali, tarihi San Sebastian caddesinde, 16. yüzyıldan kalma San José Kilisesi de dahil olmak üzere birçok müzeye ev sahipliği yapan bir cadde boyunca gerçekleşir. San Sebastian Sokak Festivali, her yıl Ocak ayının üçüncü haftası boyunca, perşembe günü başlayıp pazar günü sona eriyor. Gün boyunca forklorik maskeli karakterlerin performansları sergilenirken, gece çılgın partilere dönüşerek sabaha kadar dans edilir, şarkılar söylenir.

Nerelere Gidilir, Neler Yapılır?

Porto Riko ziyaretinizde zaman sınırınız olsa bile, Eski San Juan'ın arnavut kaldırımlı çarpık ve labirent gibi sokaklarındaki pastel boyalı binalarını görmelisiniz.

Ayak parmaklarınızın arasından akan kumuyla, turkuaz suların ışıltılarıyla ve dalgalarının ritmik bir şekilde sarkmasıyla Playa Flamenco Plajının altın, hilal şeklindeki cennetinden (Dünya’nın en iyi plajları arasında sayılır); Porto Riko'nun küçük bir parçası olan Playa Isla Verde Plajı'nın hindistan cevizi yağı kokulu kalabalıklarına, Porto Riko’nun uçsuz bucaksız plajları tıpkı bir rüya gibidir.

Kent surlarının tepesindeki Las Palomas Park limanın, şehrin ve dağların muhteşem manzarasının tadını çıkarmak için mükemmel bir yerdir. El Castillo Parkı Karayipler'deki en büyük dalga havuzuna, bir ortaçağ kalesine, antika müzeye ve perili eve sahip olan bir lunaparktır. Las Ciencias Parkı müzeler, oyun alanları ve bir hayvanat bahçesi içerir. Ayrıca muhteşem bir manzaraya sahiptir. Cartagena Lagünü Tabiatı Koruma Alanı, adadaki en çeşitli ve çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayı, göçmen ve yerli olanlar dahil olmak üzere ada içinde kayıtlı tüm türlerin yarısını geçiyor. Arecibo Gözlemevi dünyanın en büyük radyo-radar teleskopudur. Dünyanın her yerinden araştırmaları için bilim adamları buraya gelmektedir ama Arecibo Gözlemevi için halka açık turlar da yapılmaktadır.

La Parguera Fosforlu Koyu

La Parguera Fosforlu Koyu’nu nasıl anlatabiliriz? Ayın görünmediği bir gecede denizin karanlığını düşünün. Şimdi suyun yüzeyinin altında dans eden milyonlarca ateş böceği olduğunu ve suyun öyle parıldadığını hayal edin. Dinoflagellata olarak bilinen deniz planktonu, çalkalandığında neon benzeri ışıklar yayar. Bu biyo-ışıldayan La Parguera Fosforlu Koyu’nun harika bir mistik havası vardır.