Gündem Postacı kapıyı bir kere bile çalmıyor

Postacı kapıyı bir kere bile çalmıyor

08.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Postacı kapıyı bir kere bile çalmıyor

Gaziantep’te yaşayan Kazım Batmazoğlu’nun TBMM’ye yaptığı şikâyet başvurusu, PTT’de posta iletileri ve tebligatların adreslerini bulmadığını ortaya koydu. Batmazoğlu, postacının adresine haber kağıdı bırakmadan tebligatı muhtara vermesi ve kendisine zamanında teslim edilmemesinden dolayı hak kaybına uğradığını belirterek PTT ve dağıtıcıdan şikâyetçi oldu. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, konuyu PTT’ye sordu.

Haberin Devamı

‘Çağa uygun olsun’

PTT, Batmazoğlu’nun kapısının açılmaması nedeniyle tebligatın muhtara verildiğini, haber kağıdının kapıya yapıştırıldığını, muhtarın Batmazoğlu’nu telefonla aradıktan sonra tebligatı aldığı iddiasında bulunduğunu bildirdi. PTT’den gelen yanıt 2017’de 15 bin 965 dağıtıcının bir kez dahi kapıyı çalmadığını gözler önüne serdi. Bu rakam 2015’te 15 bin 161, 2016’da 14 bin 959 olarak gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ise TBMM’ye gönderdiği yazıda, “posta ve tebligat işlemlerinin çağın gereklerine uygun hale getirilmesi” teklifinin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

‘Mahkemeye gidin’

Gaziantep Valiliği de Batmazoğlu’na, PTT hizmetinin tam yapılmaması dolayısıyla uğradığı hak kaybının telafisi ya da bu kayba yol açan kişilerin cezalandırılması için adli mercilere başvurabileceğine ilişkin yazı gönderdi. TBMM Dilekçe Komisyonu da gelen yazılar doğrultusunda Batmazoğlu’nun yargıya başvurması gerektiği yönünde karar verdi.