GündemPrens George’a hediye: Yavru timsah!

Prens George’a hediye: Yavru timsah!

26.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere Kraliyeti’nin üçüncü varisi olarak pazartesi günü dünyaya gelen ve ismi ancak doğumundan iki gün sonra konulan Cambridge Prensi George Alexander Louis’e dünyadan hediye yağıyor.

Prens George’a hediye: Yavru timsah

Tahtın ikinci varisi Prens William (30) ile Cambridge Düşesi Kate’in (31) bebekleri için gönderilen tebrik hediyeler birbirinden ilginç. Kraliyet Bebeği’ne gönderilen en sıradışı hediyelerden biri ise Avustralya’dan geldi. Avustralya’nın federal Kuzey Toprakları yönetimi, dün yavru bir timsahın adını Prens George koyduklarını açıkladı. Yetkililer, timsahın yumurtasının ilk olarak 3 Aralık’ta çatladığını, bu tarihin Kate ve William çiftinin dünyayla bebek haberini paylaştığı güne denk geldiğini belirtti. Avustralya hükümeti ise, keseli bir hayvan oyuncağı hediye edip, bir hayvanat bahçesine bebeğin adının verileceğini duyurdu.
Yeni Zelanda , bebeğe merinos koyunu yününden elde edilmiş bir şal hediye etti. İlk hediyeyi gönderen Finlandiya, içinde elbise, döküntü kremi, emzirme pedleri, bebek bezi, prezervatif bulunan geleneksel bir bebek kutusu gönderdi. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, dünya liderleri arasında doğrudan hediye gönderdiği bilinen ilk isim oldu. Peres, beyaz-mavi renklerde bir bebek tulumuyla ona uyumlu bir kıravat hediye etti.
Düşes’in dayısı Gary Goldsmith, 70 bin sterlin değerinde oyuncak fil rockçı hediye edeceğini duyururken Kraliçe II. Elizabeth’in kuzeni Margaret Rhodes, kişisel bir hediye almayacağını açıklayarak şaşırttı.

Haberin Devamı

Adı babaanneden
Kraliyet bebeğinin adı, çiftin Kraliçe’ye bağlılığını ortaya koydu. George, Kraliçe’nin babası Kral VI. George’un adı. Alexander’ın ise Kraliçe’nin ikinci adı Alexandra’dan geldiği düşünülüyor. Louis ise William’ın ikinci adı. Bebek tahta çıktığında VIII. George olacak. Prens Charles’ın da 2. adı da George ve tahta çıktığında George adını alması bekleniyor.