Gündem ‘Prensipte problem yok’

‘Prensipte problem yok’

14.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan HÜDA PAR Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

‘Prensipte problem yok’

NAMIK DURUKAN Ankara - HÜDA PAR’ı Cumhur İttifakı’na katılmaya davet eden Kurtulmuş, “Biz bu süreci pazarlık, koalisyon görüşmesi, milletvekilliği ve liste pazarlıklarından daha ziyade Cumhur İttifakı’nın en başından itibaren geliştirdiği gibi ilkeler etrafında bütünleşme, fikirlerimizi mümkün olduğunca ortaklaştırma olarak görüyoruz” dedi. “Sonuç itibarıyla hepimizi ortak bir noktaya getiren ilkelerimizdir” diyen Kurtulmuş, “O da son derece stratejik hayati bir seçim olan 14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek olan seçimlerde ‘Türkiye Yüzyılı’nın kapısını sonuna kadar açmak, yani Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Türkiye’de Cumhurbaşkanı seçmek, Cumhur İttifakı ve onunla birlikte parlamentoda olacak siyasi partileri de güçlü bir şekilde parlamentoya taşıyabilmektir” dedi. Yapıcıoğlu ise, “Parlamento seçimlerine birlikte girme, hareket etme konusunda prensip olarak bir problem yok. Fakat bunun nasıl olacağıyla ilgili detaylarda henüz bir netleşme yok. İnşallah onlar netleşirse onu da paylaşırız. Hafta içi veya hafta sonuna doğru AK Parti’ye bir ziyaretimiz olabilir” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı’nın genişlemesi için görüşmelerin devam ettiğini, Yeniden Refah ve ANAP’a dair sürecin bu hafta içinde netleşeceğini söyledi. Çelik, “İttifak, partilerin kendi kimliklerini ortadan kaldırarak tek bir parti haline gelmesi değil, temel ilkeler çerçevesinde seçime girmesidir” dedi.