GündemProf. Baskın Oran’ı tehdide protesto

Prof. Baskın Oran’ı tehdide protesto

12.06.2008 - 02:40 | Son Güncellenme:

Aralarında Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Barış Girişimi’nin de bulunduğu 7 sivil toplum kuruluşu (STK), bir bildiri yayımlayarak Agos gazetesi yazarı Prof. Dr. Baskın Oran’ın Türk İntikam Tugayı (TİT) imzası bulunan bir elektronik postayla tehdit edilmesini protesto etti.

Prof. Baskın Oran’ı tehdide protesto

Barış Girişimi, Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Araştırmaları Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın imzaladığı bildiride, güvenlik birimleri Baskın Oran’ın korunması konusunda uyarılarak şöyle denildi:
“TİT, 12 Mayıs 1998 tarihinde, İHD Genel Başkanı Akın Birdal’ı öldürmek isteyenlerce de kullanılan bir imza idi. Aslında bu tehditle, Baskın Oran’ın şahsında, hepimize Hrant Dink hatırlatılıyor. Onu nasıl öldürmüşlerse, Baskın Oran’ın da, hepimizin de aynı şekilde sırada olduğu açıklanıyor. Hrant’tan sonra Baskın.”
Asıl sorunun insan haklarının ve insan hakları savunucularının korunması olduğunun vurgulandığı bildiride tehditlerin kaynağının ortaya çıkarılarak Oran’ın hayatının garanti altına alınması istendi. Bildiride, “Baskın Oran’a yönelik tehdidi, hepimize ve Türkiye toplumuna, demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne yönelik tehdit olarak değerlendiriyor ve protesto ediyoruz” denildi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler