11.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
DHA
Kararın Yeşil Yol projesinin iptali istemiyle açılan davalara önemli dayanak oluşturacağını vurgulayan çevreciler, Çevre Düzeni Planı’nda yer almayan projenin iyice tartışmalı hale geldiğini savundu.
‘3 ayrı dava açtık’
Fırtına İnisiyatifi Avukatı Yakup Okumuşoğlu, Çevre Düzeni Planı’nın altı ilin düzenlenmesinde bir anayasa görevi gördüğünü belirterek, kararın planda yer almayan Yeşil Yol Projesine karşı açılan davaları da yakından ilgilendirdiğini ifade etti. Okumuşoğlu, Rize İdare Mahkemesi’ne Yeşil Yol’un durdurulması ile ilgili açtığımız üç ayrı dava açtıklarını belirtti.
Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Ömer Şan, projenin hiçbir yasal ve hukuki dayanağı olmadığını savunarak “Adına Yeşil Yol denen bu hukuksuz çalışma, HES ve taşocakları gibi projelerle giremedikleri vadilerimize bacadan sızma çabasıdır” diye konuştu.