Gündem PTT’den HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır?

PTT’den HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır?

10.10.2015 - 13:09 | Son Güncellenme:

PTT şubelerinden ve PTT resmi internet sitesinden HGS bakiye sorgulama, HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS bakiye yükleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınıza ise haberimizden ulaşabilirsiniz.

PTT’den HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır

Köprü ve otoyolları kullanan vatandaşların belirli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Köprü ve otoyol geçişlerinde ödediğimiz ücreti önceden OGS ve KGS sistemleri ile ödemekteydik. Bu sistemler zaman kaybı yaşattığı için köprü ve otoyol girişlerinde sıralar ve kuyruklar oluşmaya başlamıştır. Bu sıraların uzaması ile birlikte devlet bu sistemleri kaldırıp HGS yani hızlı geçiş sistemini devreye sokmuştur. HGS sistemi isminden de anlaşılacağı gibi köprü ve otoyol girişlerinde seri bir şekilde geçmemizi yarayan bir sistemdir. HGS sistemi devreye girdikten sonra vatandaşlar köprü ve otoyol girişlerinde durmadan geçiş yapabilmektedir. Vatandaşlar HGS sistemini kullanabilmek için ilk olarak PTT kurumlarına gitmeleri gerekmektedir. PTT kurumlarına gittikten sonra kendi üzerlerine bir hesap açmalıdırlar. PTT kurumundan HGS sistemi açtıktan sonra ayrıca PTT kurumlarından bir çip almaları gerekmektedir. Aldıkları bu çipi araçlarının ön camına taktıktan sonra HGS sistemi ile geçiş yapabilirler. Geçiş sırasında ödemeleri gereken ücret ise banka hesaplarından kesilmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEİŞLEMİ VE DETAYLAR!

HGS ile karayollarından geçiş yaptığınız takdirde geçiş yaptığınıza ve HGS bakiyenizin azaldığına dair bilgi mesajı alacaksınız. HGS bakiye sorgulamanızı hem anlaşmalı bankalardan hem PTT şubelerinden hem de internet üzerinden yapabilirsiniz. Ancak HGS ile ilgili birçok işlem sadece PTT şubelerinden yapılır. HGS bakiye sorgulama işlemini HGS müşteri hizmetlerini aradıktan sonra da öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden HGS bakiyenizi sorgulamak oldukça basittir. İnternet üzerinden HGS bakiye sorgulama işlemini PTT’nin sunmuş olduğu HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için HGS müşteri hizmetlerine girişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. HGS müşteri hizmetleri PTT sayfasının sağ üst kısmında bulunur. Müşteri hizmetleri giriş linkine tıkladıktan sonra giriş yapmanız için bir sayfa açılacaktır. Bu sayfaya sisteme kayıtlı olan e-posta adresinizi ve şifrenizi girmelisiniz. Son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama işlemi ile birlikte bir çok HGS işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk önce bir üyelik açmanız gerekmektedir. Üyelik açmak için de sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Üyelik alma işlemi için sisteme T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı, e-posta adresinizi ve giriş yapmak için kullanacağınız şifreyi girmeniz gerekmektedir. Son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yine aynı şekilde HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetleri sayfasında bulunan geçiş ihlali sorgula linkini tıkladıktan sonra sisteme sorgulama yapmak istediğiniz araç plakasını girmelisiniz. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.