Gündem PTT personel alımı ve iş başvuruları başladı mı? (PTT ve Halkbank'ta çalışmak isteyenlere müjde!)

PTT personel alımı ve iş başvuruları başladı mı? (PTT ve Halkbank'ta çalışmak isteyenlere müjde!)

11.02.2017 - 22:20 | Son Güncellenme:

PTT ve Halkbank'tan binlerce vatandaşa umut kapısı olacak haber geldi. 2017 yılı içerisinde toplamda 3 bin 500 kişi alacaklarını duyuran PTT ve Halkbank'ta personel alım işlemlerinin ne zaman başlayacağına yönelik açıklama merak içinde bekleniyor. Peki PTT ve Halkbank çalışanı olabilmek için hangi şartlar gerekiyor?

PTT personel alımı ve iş başvuruları başladı mı (PTT ve Halkbankta çalışmak isteyenlere müjde)

Türkiye Varlık Fonu'na devredilen PTT ve Halkbank 3 bin 500 personel alımı yapacak. Halkbank'ın sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda gerçekleşen işe alımlarla, bankacılık sektöründe önemli bir istihdam artışı sağlanacak. Sektörün istihdam kapasitesinin bir önceki yıla göre yüzde 2,2 azaldığına dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, cesur adımlar atarak gençleşmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLANACAK

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre Banka; Müfettiş Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, BT Uzman Yardımcılığı ve Servis Görevlisi unvanlarında 1000 kişiye iş imkânı sağlayacak. 2016 Kasım ayında düzenlenen işe giriş sınavlarının ardından mülakatlarda başarı sağlayan 500 uzman yardımcısının iş başı yaptığı Halkbank'ta, diğer pozisyonlar için de sınavda başarılı olanlar ilk çeyrek sonuna kadar görevlerine başlayacaklar.

PTT'YE 2 BİN 500 PERSONEL ALINACAK

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sorulan bir soru üzerinde PTT'ye 2 bin 500 personel alıncağını duyuran Bakan önümüzdeki hafta içerisinde 500 kişinin İstanbul'da başvuru işlemlerinin alınacağını belirtti. Peki PTT personel alım şartları nelerdir? PTT personel alımı için başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı’na katıldı. Programda konuşan Bakan Arslan, bir gazetecinin "2017’de PTT’ye ne kadar personel alınacak? PTT’deki taşeron personelin durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine, "PTT tabii bir çınar kuruluşumuz, buna uygun olarak da günümüz teknolojisini en iyi kullanan, en hızlı büyüyen ve hizmet eden bir kuruluşumuz.

Bu çerçevede de 2017 yılı içerisinde 2 bin 500 personel alacağız ve önümüzdeki hafta büro, gişe ve dağıtıcı memurlar olmak üzere İstanbul’da 500 kişinin alım sürecini başlatıyoruz, başvuruları alacağız, yıl içerisinde de 2 bin 500’e tamamlayacağız bu kadroyu ki güçlenen PTT’nin daha da büyüyebilmesi ve güçlenebilmesi adına kadromuzu arttırmış olacağız. PTT’deki taşeron elemanları dahil olmak üzere ülkemizdeki bütün taşeron elemanların kamuda istihdamıyla ilgili bir açıklamamız vardı. Hükümet olarak bu çalışmaları son aşamaya getirdik, Maliye Bakanlığımız nihai ayrıntılarını çalışıyor, inşallah bu ayrıntılar bittikten sonra da hükümet olarak bunu açıklayıp gereğini yapacağız" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Programda dereceye giren öğrenciler hediyelerini Bakan Arslan’ın elinden aldı.

GENEL ŞARTLAR

Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
35 yaşını geçmemiş olmak,
Kamu haklarından mahrum kalmamış olmak,
(Erkekler) askerlik hizmetini yapmış olmak,
Görevini yapmasına engel herhangi bir hastalığı bulunmamak,
2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak,
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamış olmak,
Daha önce çalıştığı yerlerden çıkartılmamış olmak ilk aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Ayrıca her bir bölüm için farklı özel şartlarda bulunmaktadır. Bunlar hakkında da bilgi almak isteyenlerin kılavuzu incelemesi gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl alımlar, Avukat, Mimar, Mimar (İç Mimar), Mühendis (Bilgisayar, Elektrik, İnşaat ve Harita), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Endüstri Mühendisliği Mezunu), Gişe ve Büro Görevlisi (Grafik Tasarım), Gişe ve Büro Görevlisi (Görsel Sanatlar), Gişe ve Büro Görevlisi (Medya), Gişe ve Büro Görevlisi (Radyo-Tv-Sinema), Gişe ve Büro Görevlisi (Arapça Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (Çince Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (Fransızca Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (İspanyolca Bilen), Tekniker (Bilgisayar, Elektrik, Makine, İnşaat ve Harita), Dağıtıcı, pozisyonları için yapıldı.

Haberin Devamı

PTT'NİN HİZMET ALANI

1. Mektup postası gönderileri 2. Taahhütlü Gönderiler 3. Alma Haberli Gönderiler 4. Alıcının Kendisine Verilecek Kaydını Taşıyan Gönderiler 5. Özel Ulak İşaretli Gönderiler 6. Postrestant Adresli Gönderiler 7. Ödeme Şartlı Posta Gönderisi 8. Değer Konulmuş Gönderiler 9. Tebligat İşlemleri 10. Telgraf 11. Kütüphane Hizmeti 12. Posta pulları 13. Havale işlemleri 14. Hesap işlemleri 15. Efektif İşlemler 16. Fatura Ödemeleri 17. Vergi ve Ceza Ödemeleri 18. Sigortacılık hizmetleri 19. SGK tahsilatları 20. Ürün satışı 21. Maaş ve Yardım Ödemeleri 22. Telekominikasyon hizmetleri 23. Yurtiçi ve yurt dışı kargo

Haberin Devamı

PTT HAKKINDA

Ptt, Posta ve Telgraf Teşkilatı kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Ptt; 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına posta, banka ve lojistik alanlarında hizmet sunan bir kurumdur. Ptt, 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (Ptt AŞ) haline gelmiştir. Ptt Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlıdır. Ptt'nin bir üst kuruluşu "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" dır. Genel müdürü "Osman Tural" dır. Ptt genel merkezi "Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No 2 Ulus/Ankara" adresinde bulunmaktadır.

PTT'NİN HİZMET ALANI

1. Mektup postası gönderileri

2. Taahhütlü Gönderiler

3. Alma Haberli Gönderiler

4. Alıcının Kendisine Verilecek Kaydını Taşıyan Gönderiler

5. Özel Ulak İşaretli Gönderiler

6. Postrestant Adresli Gönderiler

7. Ödeme Şartlı Posta Gönderisi

8. Değer Konulmuş Gönderiler

9. Tebligat İşlemleri

10. Telgraf

11. Kütüphane Hizmeti

12. Posta pulları

13. Havale işlemleri

14. Hesap işlemleri

15. Efektif İşlemler

16. Fatura Ödemeleri

17. Vergi ve Ceza Ödemeleri

18. Sigortacılık hizmetleri

19. Sgk tahsilatları

20. Ürün satışı

21. Maaş ve Yardım Ödemeleri

22. Telekominikasyon hizmetleri

23. Yurtiçi ve yurt dışı kargo