Gündem Rahatlıyorsunuz

Rahatlıyorsunuz

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Satürn’ün 23 Aralık tarihinde Yay burcuna geçmesiyle yükleriniz hafifliyor. Son iki yılda daha fazla sorumluluk almış ve kısıtlamalar yaşamıştınız. Artık hayata daha gerçekçi bakabileceksiniz, mesleki konularda daha sorumlu ve üretken olabilirsiniz

Rahatlıyorsunuz

2012 yılından bu yana burcunuzda ilerleyen Satürn’ün 23 Aralık tarihinde Yay burcuna geçmesi ile birlikte üzerinizdeki yüklerin yavaş da olsa hafiflediğini göreceksiniz. Son iki yılda çok şey öğrendiniz. Kişisel gücünüzü kullanmayı ve ilişkilerinize çekidüzen vermeyi yeniden başardınız. Bu süreçte daha fazla sorumluluk ve kısıtlamalar da gündeme geldi. Ancak şimdi hayata daha gerçekçi bakabiliyorsunuz. Hayatınızı yeniden temellendirmek üzere yeni bir döngüye girmiş bulunuyorsunuz. 2015-2018 yılları arasında Yay burcunda kalacak olan Satürn özellikle iş hayatınız ve kazançlarınız açısından önemli değerlendirmeler yapacağınızı anlatıyor.
Yeteneklerinizi nasıl daha güçlü hale getirebilir ve kazançlarınızı, gelirlerinizi artırabilirsiniz sorusu büyük önem taşımakta. Bu süreç iş hayatınızda gerçek değerinizi test edeceksiniz. Mesleki konularda daha sorumlu ve üretken olabilirsiniz. Gelirlerinizi daha uzun vadeli projelere yönlendirmeniz de mümkün. Bu süreçte, 2018 geldiğinde para durumunuzu daha iyi hale getirdiğinizi göreceksiniz. 15 Haziran- 19 Eylül tarihleri arasında Satürn son kez Akrep burcuna girecek. Bu nedenle, 21-22 Kasım doğumlu bir Akrep iseniz, bu yıl mesleki konularda daha sabırlı olmak gerekebilir. Daha fazla sorumluluk almak eğiliminde olabilirsiniz.
HAREKETLİ DÖNEM
Jüpiter’in desteği tüm yıl boyunca sürmekte. 11 Ağustos tarihine kadar mesleki konularda, tanınma alanında ve statünüzü etkileyen konularda, örneğin bu evlilik de olabilir, daha güçlü bir şansa sahipsiniz. Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter sizi daha tanınır hale getirebilir. Uzun süredir üzerinde çaba sarf ettiğiniz projeleriniz varsa, bu yıl ödüllendirilebilirsiniz. Aynı zamanda iş hayatında yabancılarla ilgili işlerde ve yolculuklarda da artışlar mümkün. Daha iyi eğitim olanakları da bulabilirsiniz.
11 Ağustos’tan sonra da Jüpiter yine meslek ve iş hayatında hareketli bir dönem getirmekte. Belki bu süreçte daha fazla çaba sarf etmeniz gerekebilir. Gösterdiğiniz çaba kadar ödüllendirileceksiniz. Hizmet ve kendinize yeni beceriler kazandırma konularında daha şanslısınız. Ayrıca bu dönemde grup çalışmaları, arkadaşlıklar hayatınıza hareket ve yeni fikirler, projeler getirebilir. Sosyal açıdan daha aktif olabilirsiniz.
2011 yılında beri Balık burcunda ilerleyen Neptün burcunuzla çok uyumlu bir açı kurmakta. Neptün’ün bu transiti özellikle aşk hayatınıza, yaratıcı konulara kendinizi kaptırabileceğiniz temalar, hayaller de getirmekte. Sanki kendinizi adama eğilimindesiniz. Bu süreç çocuklarla ilgili fedakârlıklar anlamına da gelebilir. Sanatla uğraşanlar açısından kendinizi kaptırabileceğiniz çok şey var. Ancak yine de aşkta bazı yanlış değerlendirmeler ve kötüye kullanmalara karşı dikkatli olmalısınız. Zira Neptün her şeyi aşırı iyimser ve pembe görmemize neden olur. 29 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında doğmuş bir Akrep’seniz yukarıda sözünü ettiğimiz durumlara özellikle dikkat etmelisiniz.
Dönüşüm yaşanacak
2008 yılından beri Oğlak burcunda ilerleyen Pluton özellikle iş hayatınıza ve gelecek projelerinize daha büyük bir hırs ve güçlü kişilerden destek alma, kendini güçlendirme, dönüştürme imkânı getirmekte. Her ne kadar Pluton sizi daha yoğun ve konsantre kılıyorsa da, bu süreçte gücü kullanma konusunda önemli tecrübeler içerisindesiniz. İçinde bulunduğunuz gruplar, takım çalışmaları ve ortak iş imkânlarının sizi daha kararlı ve mücadeleci kılan bir yanı da var. 5-9 Kasım tarihleri arasında doğmuşsanız, Pluton’un hayatınıza getirdiği dönüşüm duygusunu daha çok hissedebilirsiniz.
Tüm bunların yanı sıra, 2010 yılından bu yana iş ortamınızda meydana gelen ani değişiklikler ve sizin yenilik arayışınız kariyeriniz çok daha değişken bir sürece soktu. Hatta bu süreçte tek başına çalışma konusunda değişik fırsatlar elde etmiş olabilirsiniz. Uranüs’ün mesleki alana getirdiği ani değişiklikleri bu yıl da hissetmeye devam edebilirsiniz. Bu alanda hiçbir şeyin olduğu gibi kalmadığını, sürekli bir yenilik içinde olduğunu fark edebilirsiniz.
Gizli koşullar çıkıyor
2015 yılında Güneş tutulmaları Başak-Balık ekseninde gerçekleşeceği için, bu yılınızda aşk hayatınız, çocuklarla ilgili konular ve mesleki alanda hızlı, beklenmedik değişiklikler söz konusu. 20 Mart’taki güneş tutulması sırasında aşkta, yaratıcı alanda ve içerisinde risk taşıyan yatırımlarla ilgili konularda ani değişiklikler gündeminizi etkileyebilir, 13 Eylül’deki Güneş tutulması ise iş hayatınıza, takım çalışmalarına ve sosyal alana daha yapıcı değişiklikler getirebilir.
4 Nisan’da Terazi burcunda gerçekleşecek Ay tutulması sırasında, bazı elde olmayan durumlar, gizli koşulların ortaya çıkması evlilik ve ilişkiler açısından hareketli bir dönem getirmekte. 28 Eylül’deki Ay tutulmasında ise mesleki alanda, iş ortamında aniden çıkabilecek dengesizlikler söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER

2012-2014 yılları arasında Satürn burcunuzda ilerleyerek size yeni sorumluluklar ve ciddiyet getirdi. Bu süreçte ortaklıklar değişti ya da ayıklandı. Bunun yerine yeni anlaşmalar ve görüşmeler söz konusu oldu. Şimdi Satürn’ün Yay burcuna ilerlemesi ile birlikte, üstünüzdeki yüklerin hafiflemeye başladığını hissediyor olabilirsiniz. 2015 yılında 15 Haziran- 18 Eylül arasında Satürn tekrar kısa bir süreliğine burcunuza geri dönecek olsa da, size eski defterleri kapatma imkânı verecek.
Şimdi 2015-2018 döneminde ne kadar para kazanıyor ve yeteneklerinizin karşılığını doğru düzgün alabiliyor musunuz sorusu önem kazanmakta. Bu yeni süreçte tasarruflarınızı arttırmak ve iş hayatında daha fazla destek ve istikrar bulma konusundaki çabalarınızı arttıracaksınız. Bu dönemde yabancılarla ilgili ya da eğitim, akademik uğraşlarla ilgili alanlarda yeni sorumluluklar da alabilirsiniz. Bu sayede kariyerinizi daha iyi ilerletme imkânınız olacak.
11 Ağustos’a kadar olan dönemde, tanınma, iş hayatında ilerleme, terfi alma ve statünüzü yükseltme alanlarında çok şanslısınız ve bir çeşit koruma altındasınız. Üstlerinizden, güçlü kişilerden avantajlar elde edebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında da çok meşgul olabilir, takım çalışmaları içerisinde olabilirsiniz ancak ilk yarıdaki fırsatları daha iyi değerlendirmeye bakmalısınız.
Yılın belirli dönemlerin enerjinizi değişik alanlara odaklayabileceğiniz zamanlar var. 12 Ocak’a kadar olan dönemde daha fazla zorlama ve sizi meşgul eden ailevi koşullar olabilir.
12 Ocak- 20 Şubat arasında yaratıcı konular, kendinizi sahneye koyabileceğiniz imkânlar, daha fazla risk ve spekülatif durum içeren koşullar olabilir. Bu dönemde harcamalarınızı daha akıllıca yapmaya bakın.
20 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında iş ortamında hızlı değişiklikler ve başlangıçlar söz konusu olabilir. Bu dönemde fiziksel açıdan yorulabilirsiniz ve iş ortamındaki ilişkilerinize dikkat etmelisiniz.
31 Mart- 12 Mayıs arasında şartlar hızlanmakta ve özellikle ortaklı konular, para işlerinde daha dengeli ve soğukkanlı olmaya bakmalısınız. Kimi zaman rekabet ve düşmanlık içeren durumlar gündeme gelebilir. 12 Mayıs- 24 Haziran arasında ortaklı işler, ortağınızın maddi koşulları, değişik finansal koşullar bazı huzursuzluklar ve riskler taşıyabilir. Ani harcamalara, kayıplara dikkat ediniz. 24 Haziran- 9 Ağustos arasında daha istikrarlı bir duygusal süreç içerisindesiniz. Uzaklarla ilgili uğraşlar ve yolculuklar gündeme gelebilir.
9 Ağustos- 25 Eylül tarihleri arasında bir tepe noktası söz konusu. Çok şey başarabilirsiniz ancak kararlı ve cesur, dışadönük olmanız gerekiyor. İş hayatında rekabet söz konusu.

Haberin Devamı

Merkür gerilemesi neler getirecek?

Haberin Devamı

Merkür’ün geri döndüğü dönemlerde iletişimde aksamalar, yavaşlamalar, yanlışlıklar, yeniden düşünülmesi gereken koşullar, anlaşmalarda zorlanmalar, iletişimsizlik, yolculuklarda aksilikler, gecikmeler, teknik aksamalar daha çok yaşanabilir. Tekrarlara hazır olmak gerekir. Bu yıl Merkür’ün Saka burcunda gerileyeceği 21 Ocak- 11 Şubat, İkizler burcunda gerileyeceği 19 Mayıs- 12 Haziran ve Terazi burcunda gerileyeceği 17 Eylül- 9 Ekim tarihleri arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim.
21 Ocak- 11 Şubat döneminde, ev ve aile hayatınıza ait konular, özel düşünceleriniz, yerleşiminiz; 19 Mayıs- 12 Haziran döneminde, ortaklı konular, borçlar, alacaklar, miras ya da sigorta gibi işler; 17 Eylül- 9 Ekim döneminde, bazı elde olmayan gizli durumlar, kontrol edemediğiniz ilişkiler, saklı kalan şeylerle ilgili durumlar daha sık gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre

Yükselen KOÇ: Yılın ilk yarısında kendinize güveniniz yüksek seyrediyor ve hayata daha pozitif bakabilirsiniz. Özellikle 20 Şubat- 31 Mart döneminde önemli adımlar, başlangıçlar söz konusu. Yılın ikinci yarasında mesleki açıdan daha meşgul ve aktif olabilirsiniz. İş yükünüz artabilir. 24 Haziran- 9 Ağustos bazı beklemeler olabilir.
Yükselen BOĞA: Bu yıl finansal konularda daha fazla sorumluluk almaya başlayabilirsiniz. Yılın ilk yarısında evde ve ailevi konularda olumlu gelişmeler beklenebilir. Evde genişleme de mümkün. Yılın ikinci yarısında, 11 Ağustos’tan sonra aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyifli olabileceksiniz. 12 Kasım sonrasında sağlığınıza özen göstermeniz gerekebilir.
Yükselen İKİZLER: Bu yıl kariyer ve sorumluluk alanlarında önemli ilerlemeler ve sizi görünür kılan gelişmeler söz konusu. İlişkilerinizde göstereceğiniz ciddiyet kalıcı sonuçlar verecek. Evlilik ve ortaklıklar alanında da gerçekçi olmak durumundasınız. 12 Mayıs- 24 Haziran arasında dikkat çekici adımlar atabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında ev ve ailenize yönelik olumlu gelişmeler beklenebilir. 25 Eylül-12 Kasım arasında stresleriniz daha yüksek olabilir.
Yükselen YENGEÇ: Kendinizi toparlamalı, düzene girmelisiniz. 20 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında daha atılgansınız. Bu yıldan başlayarak organizasyonel konular, işe ait yükler artmakta. Daha planlı davranmanız gerekebilir. Yılın ilk yarısında paranızı çarçur etmeden kullanmaya bakmalısınız. Kişisel yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.
Yükselen ASLAN: Yılın ilk yarısında çok daha iyimsersiniz. 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında cesaret göstererek ufuklarınızı geliştirecek yeni fırsatlar elde edebilirsiniz. Yılın ilk yarısında 11 Ağustos’a kadar son derece şanslısınız. Yılın ikinci yarısında aşkta fazla gerçekçi olmaya başlayabilirsiniz.
Yükselen BAŞAK: Bazı bitişler ve başlangıçlar söz konusu. Yılın ilk yarısında iş hayatında beklemeler ve belirsizlikler olabilir. 12 Mayıs- 24 Haziran arasında kariyer konularında zirve söz konusu. 11 Ağustos sonrasında Jüpiter’in yükselen burcunuza ilerlemesi size daha büyük bir güven ve hareketlilik getirecek. 2015-2018 arasında hayatınızda yeni kapılar açılacak.
Yükselen TERAZİ: 20 Şubat-31 Mart arasında vites yükseltiyorsunuz. Bu yılınızda hedeflerinizi yükseltebilirsiniz. Yılın ilk yarısında sosyal olaylarda, arkadaşlıklar içerisinde daha canlı olabilirsiniz. 24 Haziran- 9 Ağustos döneminde mesleki alanda ve eve, aileye ait konularda daha önlemci olmanız gerekebilir.
Yükselen AKREP: Satürn yükselen burcunuzdan ayrılırken rahatlıyor, hafifliyorsunuz. Son iki yılda önemli tecrübeler ve disiplin kazandınız. 2015-2018 yılları arasında para durumunuzu, kazançlarınızı daha ciddi biçimde ele alabilirsiniz. 9 Ağustos- 25 Eylül arasında kariyer alanında çok şey yapabilir ve kendinizi gösterebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında grup çalışmaları iş hayatınız açısından geliştirici olabilir.
Yükselen YAY: İlişkilerinizi gözden geçiriyorsunuz. Bu yıl Satürn’ün yükselen burcunuza girmesi ile birlikte, daha ciddi, kontrollü ve sorumluluk sahibi olacaksınız. 2015-2018 arasında kişisel planda yapacağınız değişiklikler sayesinde hayata daha gerçekçi bakabilirsiniz. Kariyer açısından da kararlı bir dönem başlamakta. Yılın ikinci yarısını mesleki konularda daha iyi bir pozisyon bulmak için kullanabilirsiniz.
Yükselen OĞLAK: Akışta kalmanız gerekiyor olabilir. Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana iş hayatında ve hedeflerinizde bazı karmaşalar, huzursuzluklar gündeme gelmiş olabilir. 31 Mart- 12 Mayıs arasında aşkta ve sevdiğiniz konularda daha tutkulu olabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında akademik alanda, yabancılarla ilgili konularda ve işe ait uğraşlar içerisinde yolculukların önemi artabilir. 12 Kasım sonrasında hedefleriniz yönünde çok daha aktifsiniz.
Yükselen SAKA: İyimserliğiniz artmakta. Şimdi 2015-2018 arasında daha dengeli ve ümitli olabileceğiniz, yapıcı koşullar var. 20 Şubat -31 Mart arasında sözlerinizle, görüşlerinizle çok daha fazla dikkat çekebilirsiniz. 9 Ağustos- 25 Eylül arasında vites yükselteceğiniz anlaşılıyor. Yılın ikinci yarısında ortaklı durumlar, miras ya da borçlarla ilgili finansal uğraşlarınız olabilir.
Yükselen BALIK: Hayatı daha ciddiye almaya başlıyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda mesleki alanda önemli sorumluluklar ve yükler söz konusu olacaktır. 12 Ocak- 20 Şubat arasında önemli girişimler ve başlangıçlar var. Bu süreçte atılgan, girişken olmak durumundasınız. Yılın ikinci yarasında ilişkilerden, evlilik ve ortaklıklardan gelebilecek şanslar artmakta. Ancak 12 Mayıs-24 Haziran arasında ev ve yerleşime ait koşullarda hızlı değişiklikler yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

AKREP BURCU

24 Ekim - 22 Kasım

Yükselen burcunuzun yıllık horoskobunu da okumayı unutmayınız.

EVLİLİK VE İLİŞKİLER

29 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında doğanlar kendilerini aşk hayatına daha kolay kaptırabilirler. Bu dönemde doğanlar açısından aşkta ve yaratıcı alanda güçlü bir etkilenme ve bir yandan da kendilerini feda eden durumlar söz konusu. Genel olarak bakıldığında bu yıl aşk hayatınızı ilgilendiren koşullarda aşırı vurgulardan çok dengeli bir bakış açısı söz konusu. Zira son iki yılda kendinizi daha ciddi uğraşlara ve sorumluluklara da vermiş olabilirsiniz. Ancak yılın ilk yarısında evlilik konusunda daha olumlu ve destekleyici unsurlar var. Özellikle evlilikler belirli bir şans ve sosyal statünüzü yükseltebilecek olanaklar da getirebilir.
Bu yıl Venüs’ün gerileyeceği 25 Temmuz- 6 Eylül arasında evlilik, nişan gibi ciddi kararlar üzerinde çok dikkatli olun. Bu dönemlerde önemli kararlardan uzak durmak daha doğru olabilir. Özellikle bu dönemde ortaya çıkabilecek karmaşalara ve huzursuzluklara dikkat ediniz.
3-27 Ocak, 17 Mart- 11 Nisan, 5 Haziran- 19 Temmuz arasında da aşk ve ilişkilerinizde hareketlisiniz. Ancak bu dönemlerde kimi zaman zevklerde uyuşmazlık ve stresler de gündeme gelebilir.

SAĞLIK

Son yıllarda burcunuzda kalan Satürn sizi oldukça yorarak önemli sınırlamalar getirmişti. Şimdi bu dönemde üzerinizdeki yükler azalıyor. Ancak 15 Haziran- 18 Eylül arasında sağlık dahil bazı eski stresler yeniden gündeme gelebilir. 20 Şubat- 31 Mart arasında sağlık konuları daha yorucu olabilir. 9 Ağustos- 25 Eylül ve 12 Kasım sonrasında bedensel konulara daha çok özen göstermeniz gerekebilir.