Gündem Ramazan ayı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan ayı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

09.05.2018 - 10:05 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı için artık kısa bir süre kaldı. On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında milyonlarca müslüman oruç ibadetini bir ay boyunca yerine getirecek. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan bu ay rahmet bereket ve mağfiret ayı olarak da bilinmektedir. Peki Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan ayı ne zaman Ramazan Bayramı tatili kaç gün

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Dünya üzerinde milyonlarca müslüman, bu ayda oruç ibadetini yerine getirecek. İslamda rahmet, bereket ve mağfiret ayı olarak Ramazan ayı insanların nefsini terbiye ayı olarak da adlandırılabilir. Peki Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram tatili hangi tarihler arasında yapılacak?

Haberin Devamı

RAMAZAN-I ŞERİF AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı 15 Mayıs Salı günü başlıyor. Müslümanlar 14 Mayıs Pazartesi gecesini Salı gecesine bağlayan gece ilk sahur'unu yapmaya hazırlanıyor. İlk iftar ise 15 Mayıs Salı akşamı yapılacak.

2018 RAMAZAN AYI VE BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Ramazan Bayramı tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. 2018 Ramazan Bayramı tarihleri;

Ramazan Bayramı Arefesi - 14 Haziran Perşembe
Ramazan Bayramı 1. günü - 15 Haziran Cuma
Ramazan Bayramı 2. günü - 16 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı 3. günü - 17 Haziran Pazar

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

Ramazan ayı müminler için, rahmet ve bereket kapısıdır. Bu ay, Allah’ın rızasını kazanma ve sevdiği kullardan olabilme için fırsattır. Bir hadisi şerifte; ‘Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin (Kadir Gecesi) hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.’ buyrulur.