Gündem Ramazan ayındaki dini programlar

Ramazan ayındaki dini programlar

15.05.2018 - 12:07 | Son Güncellenme:

Ramazan Ayı boyunca yayınlanan dini içerikli televizyon programları izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor ve hatta kimi programlar yayın akışında reyting rekorları kırıyorlar. Hangi hoca hangi kanalda ve hangi programda yayına çıkacak sizler için derledik

Ramazan ayındaki dini programlar

Ramazan ayı televizyon programları

Haberin Devamı

İslam alemi için mübarek sayılan Ramazan Ayı 16 Mayıs yapılacak sahur ile başlıyor. Aynı zamanda Ramazan ayı boyunca hem iftar saati vakitlerinde hem de sahur saati vakitlerinde yayınlanacak olan Ramazan programları da ekranlara gelmeye başlıyor. Genellikle halk tarafından benimsenmiş ve İslam hakkında belirli bir bilgi birikimine sahip hocalar eşliğinde sunulan programlar dini konular üzerinden ilerliyor. Hem il il iftar ve sahur saatlerinin gösterildiği, hem de alanda bulunan izleyicilerin sorularına cevap verildiği programlar bu ritüel harici çeşitli bilgilendirmelerle sürüyor. Alanında uzman birçok hoca anlaştıkları kanllar aracılığıyla izleyiciler ile buluşuyor.

Ramazan ayında kim hangi kanalda?

Haberin Devamı

ATV Ramazan Programı: ATV senelerdir sürdüğü geleneğini bozmayarak bu senede ekranında Nihat Hatipoğlu’ya yer veriyor. Geçtiğimiz sene ATV; Nihat Hatipoğlu ile İftar ve Nihat Hatipoğlu ile Sahur programlarının içinde Nihat Hatipoğlu Sorularınızı Cevaplıyor, Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru ve Nihat Hatipoğlu ile Kur’an ve Sünnet gibi alt başlıklara yer veriyordu. Nihat Hatipoğlu, bu sene ise aynı şekilde Ramazan Ayı boyunca Sultanahmet Meydanı’nda her gün saat 19.45’te İftar Özel, 01.00’da ise Sahur Özel programları ile ekran karşısında olacak.

Show Tv Ramazan Programı: Show Tv önümüzde ki Ramazan boyunca ekranlarında, Prof. Dr. Mustafa Karataş ile İftar Vakti ve Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Sahur Vakti programlarına yer veriyor. Kur’an okumaları, çeşitli değerli konuklar ve canlı bağlantılar ile sürecek olan yayında izleyicilerin merak ettikleride cevaplanacak. Prof. Dr. Ramazan Ayı boyunca her gün saat 02.15’te Sahur Vakti, 20.00’da ise İftar Vakti programları ile sevenleri ile buluşacak.

Kanal D Ramazan Programı: Kanal D geçtiğimiz seneye göre bir değişiklik yapıp bu sene ekranlarında Mehmet Fatih Çıtlak’a yer veriyor. Aynı zamanda diğer kanallardan farklı olarak yalnızca sahur programı yapıyor. M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti, Ramazan boyunca her gün 01.45’te Kanal D ekranlarında olacak.

Haberin Devamı

FOX Tv Ramazan Programı: Ekranlarında Kanal D gibi yalnızca sahur programına yer veren Fox Tv, önümüzdeki Ramazan Ayı boyunca saat 01.30’da Fatih Savaş ile Sahur Sohbetleri programını ekranlara getirecek.

Trt 1 Ramazan Programı: Ramazan Ayı boyunca Sultanahmet Meydanı’ndan canlı yayınla izlenebilecek Ramazan Sevinci programı Bekir Develi’nin sunumu ile saat 19.00’da ekranlara geliyor olacak. Sahur Bereketi programı ise saat 02.00’da Ali Bektaş’ın sunumu ile Ayasofya Meydanı’ndan izleyicilerle buluşacak.

Star Tv Ramazan Programı: Star Tv, hem bestekar hem de hafız olan Halil Necipoğlu ile sahur vaktinde Ramazan Bereketi isimli programı yayınlıyor olacak. Kur’an okuması, tasavvuf müziğinden dinletiler ve ünlü konukların yer alacağı program her gün saat 02.30’da başlayacak.

Kanal 7 Ramazan Programı: Kanal 7, Ramazan Ayı boyunca 3 farklı program ile 3 farklı hocaya yer veriyor olacak. 19.00’da Muhsin Bay’ın sunumu ve Necmettin Nursaçan’ın sohbetiyle İftar Saati programını, 01.45’te Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti programını ve 06.00’da ise Prof. Dr. Cevat Akşit ile Hayat Dersleri programını ekranlara getiriyor olacak.