Gündem Ramazan Bayramı’nda tatil kaç gün sürecek?

Ramazan Bayramı’nda tatil kaç gün sürecek?

11.05.2018 - 13:54 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı, insanlar tarafından en çok özlenen ve beklenen tatiller arasında yer alır. Ramazan Bayramı’nın hem manevi anlamı hem de insanlara sağladığı dinlenme fırsatı bu bekleyişi oluşturur. Bazı seneler kısa bazı seneler ise resmi açıklamalar ile birlikte oldukça uzun süren Ramazan Bayramı bu sene kaç gün sürecek? Bu yazıda Ramazan Bayramı’nın anlamı ve resmi tatiller aracılığıyla uzayan süresi konusunda bilgilendirmeler bulunmaktadır.

Ramazan Bayramı’nda tatil kaç gün sürecek

Ramazan Bayramı

Haberin Devamı

Bayram denildiği zaman hemen her insanın zihninde bir şölen havası belirir. Ramazan Bayramı denildiğinde ise bu hava daha yoğun hissedilir. Zira 30 günlük ramazan ayı geride bırakılmış ve Kurban Bayramı’na iyice yaklaşılmıştır. Peki, ramazanın anlamı nedir?

Ramazan, tüm Müslümanlar için rahmet ve bolluk ile dolu güzellik ayıdır. Ramazan, oruç tutarak nefsini terbiye eden, iyilikler yaparak düşünen mümin için tam bir bereket ayıdır. Hem ahiret hayatı hem de dünya hayatı için büyük bir önem taşır. Zira ramazan boyunca aç kalmak bünyeyi canlandırarak yeniler.

Ramazan, müminler için ebedi mutluluğun ve kurtuluşun bir simgesidir. Dolayısıyla Ramazan Bayramı da hem ramazanın büyük bir bereket ve bollukla bittiğini hem de yeni ramazana doğru yol alındığını müjdeleyen bayram olarak bilinir. Ramazan Bayramı, sabahında kılınan namazla birlikte bereket ve bolluk habercisidir.

Haberin Devamı

Ramazan bayramının tarihleri

Her sene standart olarak 3 gün süren Ramazan Bayramı tatili, o sene denk geldiği günlere göre uzatılabilmektedir. 2018 için, Ramazan Bayramı’nın arifesi perşembeye geliyor. Tam olarak 14 Haziran Perşembe günü arifeyle başlayan Ramazan Bayramı, 15, 16 ve 17 Haziran’da devam ediyor ve cuma, cumartesi ve pazar günlerinden meydana geliyor. Perşembe yarım gün ve cuma günü ise tam gün resmi tatil.

Ramazanın ilk günü olarak 16 Mayıs belirlenmiş durumda. Çarşamba günü başlayacak olan ramazan ayı 1 Haziran Perşembe günü bitiyor ve yerini bayrama bırakıyor.

Ramazan Bayramı arifesinin perşembe olması ve bayramın da cuma, cumartesi ve pazara denk gelmesi dolayısıyla bu seneki Ramazan Bayramı için uzun bir tatil düzenlenemeyecek. Zaten tatil günleri olan cuma ve cumartesi günleriyle birlikte Ramazan Bayramı 3.5 günlük bir resmi tatil olarak belirlenecek.