Gündem Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 2019 bayram tatili...

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 2019 bayram tatili...

18.12.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

2019 için kısa bir süre kala milyonlarca vatandaşımızın oldukça merak ettiği 2019 resmi tatilleri listesi de belli oldu. Peki bu yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman 2019 bayram tatili...

İslam aleminde çok özel yere sahip olan Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri belli oldu. Şimdiden 2019 yılı tatil günlerini araştırmaya başlayan vatandaşlar bu tarihlerde yapabilecekleri tatiller için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmaya çalışıyor. Peki 2019 tatil günleri içerisinde yer alan Ramazan ve Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak?

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

2019 yılında Ramazan Bayramı'nın hangi gün kutlanacağını merak eden vatandaşlar internette bu sorunun cevabını arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre,4 Haziran Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramı, 6 Haziran gecesi son bulacak. 3 Haziran günü ise Ramazan Bayramı arefesi olacak.

2019 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

2019'de hafta sonu tatili 104 gün olacak. Hafta sonuna denk gelmeyen bayram günleri de eklendiğinde 2019'da tatil yapılacak gün sayısı 121.

YENİ YIL TATİLİ

1 Ocak Salı gününe denk gelen yılbaşı tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Haberin Devamı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili Salı gününe denk geliyor. Bu resmi tatili Pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bir günlük resmi tatil uygulanacak.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Pazar gününe denk gelecek bu sebeple ekstra tatil olmayacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos Pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

Cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Bayram Salı günü kutlanacak tatilini Pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.