Gündem Ramize Erer’e Yaratıcı Cesaret Ödülü

Ramize Erer’e Yaratıcı Cesaret Ödülü

31.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Tehlikeli İlişkiler’ başlıklı karikatür serisi ve ‘Kötü Kız’, ‘Tüpçü’  gibi karakterleriyle tanınan çizer Ramize Erer, karikatürlerindeki derin ve güçlü feminizm sebebiyle 44 yıldır gerçekleştirilen Angoulême Komik Festivali’nde 2017 Yaratıcı Cesaret Ödülü’nü kazandı.

Ramize Erer’e Yaratıcı Cesaret Ödülü

Erer, Fransa’nın en köklü mizah dergilerinden Fludie Glacial tarafından verilen ödülü alırken, “Virginia Woolf ya da Simone de Beauvoir’ı bilmeden feminist olan annem için alıyorum bu ödülü. Hayat onu feminist yapmıştı. Bana verdiği sonsuz özgürlük duygusuyla çizdim bütün karikatürlerimi şimdiye kadar. Yarattığım karakterlerde kadınların arzularından ve kadın sorunlarından bahsettim” dedi.

Haberin Devamı

1980 yılında GırGır dergisinde başlayan Erer, Cumhuriyet gazetesinde ve Radikal gazetesinde ‘Tehlikeli İlişkiler’ başlıklı bandı çizdi. Ayrıca merkezi Fransa’da bulunan ve Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Cartoning for Peace kuruluşuyla pek çok ülkede sergilere katıldı. 6 yıl önce kadın mizahçıların çıkardığı Bayan Yanı dergisinin kurucularından biri oldu.

Bugüne kadar 10 binden fazla karikatürü ve öyküsü yayımlanan Ramize Erer’in ‘Eşi Nadide’, ‘Kötü Kız’ ve ‘Tehlikeli İlişkiler’ adlarında albümleri bulunuyor.