Gündem Rant ve cinayet iddiası

Rant ve cinayet iddiası

29.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üç büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 84 kişiden 4’ü dün serbest bırakılırken, operasyonun ayrıntıları da netleşmeye başladı

Rant ve cinayet iddiası

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün 3 büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik şafak operasyonu düzenlemiş, 112 adrese yapılan baskınlarda, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın eski lideri Alen Markaryan, Galatasaray taraftar grubu Ultraslan’ın lideri Muzaffer Şirin ile Genç Fenerbahçeliler’in(GFB) lideri Sefa Kalya’nın da arasında bulunduğu 84 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 4’ü dün savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 9 kişinin daha arandığı öğrenildi. Gözaltındaki 80 kişinin bugün adliyeye sevk edilmesi beklenirken, operasyonun düzenlenme nedenine ilişkin ayrıntılar da netleşmeye başladı. Polisin yaklaşık 1,5 yıldır takibe aldığı taraftar gruplarından GFB kurucularından Sefa Kalya ile aynı gruptan ayrılarak Anadolu Yakası GFB’yi kuran İbrahim Gümüştekin arasında tribünde ve tribün dışında bilet rantı nedeniyle kavga yaşandığı, bu nedenle Kalya tarafından düzenlenen saldırıda da T.C isimli bir stat görevlisinin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Şike sürecinde de Fenerbahçe tribününde oluşan Sabahlayan Tayfa adlı grubun Çağlayan Adliyesi’ndeki duruşmalar esnasında polise mukavemette bulunduğu ve tribün olaylarını organize ettiği öne sürüldü. Bu grubun da bedava biletten rant sağladığı ve karaborsa bilet sattıkları iddialar arasında.
Soruşturma dosyasındaki bir diğer iddia ise Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın başkanlığa gelir gelmez taraftar gruplarına bedava bilet dağıtımına son vermesi nedeniyle tehdit edilmesi. Gözaltına alınan Galatasaray Spor Kulübü Bilet Dağıtım Sorumlusu Mehmet Baydur için ise kulüp yönetiminin devreye girdiği ve usulsüz bir işlemin olmadığına yönelik emniyete bilgi ulaştırıldığı belirtildi. Kulüp yönetiminin satılan her biletin kaydının bulunduğunu ve istendiği taktirde belgeleri yollayacaklarını polise ilettiği öğrenildi.
İstanbul’un en büyük karoborsacısı olarak bilinen R.K. ile Bostancılı Ahmet olarak tanınan bir kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.