Gündem Reddediyordu! DNA’sı örtüştü

Reddediyordu! DNA’sı örtüştü

06.10.2017 - 16:18 | Son Güncellenme:

Suriyeli anne kızı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınıp “ben yapmadım” diyen katil zanlısını kameralardan sonra DNA testi de yalanladı

Reddediyordu DNA’sı örtüştü

İSTANBUL Üsküdar'daki evlerinde boğazlarından bıçaklanıp öldürüldükten sonra halıya sarılmış halde cesetleri bulunan Suriye'nin muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat’ı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan ve polisteki ifadesinde ısrarla cinayeti kendinin işlemediğini ifade eden Ahmet Barakat’ı polisin kendisini gözaltına alırken tespit ettiği kamera görüntülerinin ardından DNA testide yalanladı. Cinayet sırasında katiliyle boğuştuğu belirlenen Orouba Barakat’ın tırnaklarının arasından alınan doku örnekleriyle Ahmet Barakat’ın kendisinden alınan doku örneği örtüştü, zanlı işlemlerinin ardından mahkemeye sevke edildi.

Haberin Devamı

BİR HAFTA DİRENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde ki bir haftalık sorgusunda soğukkanlı tavrıyla cinayet suçlamasını kabul etmeyip, ısrarla ben yapmadım diyen ve ifadesinde, bir süre önce anne kızın yanında çalıştığını daha sonra ayrıldığını ifade ettiği öğrenilen katil zanlısı Ahmet Barakat, "Ben onları ziyarete gitmiştim. 19 Eylül'de ziyaret edip ertesi gün öğle saatlerinde evden ayrılmıştım. Kimseyi öldürmedim." dediği öğrenildi.

Reddediyordu DNA’sı örtüştü

ELİNDE POŞETLE ÇIKIP, DAHA SONRA ÇÖPE ATTI

Kati zanlısının bu ifadesine karşılık polisin yaptığı kamera takiplerinde, 19 Eylül tarihinde eve giren şüphelinin 20 Eylül tarihinde evden çıktığında kıyafetini değiştirdiğini ve elinde bir poşet bulunduğunu, şüphelinin ikinci kez yakalandığı kamera kaydında ise poşetin elinde görülmediğini tespit edildiği öğrenildi. Görülmeyen poşetin içerisinde, zanlının cinayet sırasında üzerinde bulunan ve kurbanlarının kanının sıçradığı kanlı elbiseleri olduğunu ve poşetin daha sonra çöpe atıldığını değerlendiren cinayet büro dedektifleri, katil zanlısının kesin olarak Ahmet Barakat olup olmadığına yönelik olarak yaptığı DNA testinden de dün öğleden sonra sonuç aldı.

Haberin Devamı

BOĞUŞURKEN TIRNAKLARINDA KALAN DOKU ÖRNEKLERİ

Cinayet sonrası yapılan ceset incelemesinde Orouba Barakat’ın tırnaklarının arasından alınan ve cinayet sırasında boğuştuğu katil zanlısının doku örnekleri olabileceği değerlendirilen doku örnekleriyle Ahmet Barakat’tan alınan örneği inceleyen Adli Tıp kurumu hazırladığı raporda doku örneklerinin Ahmet Barakat’a ait olduğuna yer verdi.

CİNAYET SEBEBİ PARA

Bu tespitlerin ardından işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilen ve daha öncede memleketi Suriye’de kardeşini öldürdüğü ortaya çıkan Ahmet Barakat’ın cinayetleri neden işlediğine dair Ouruba Barakat’ın çevresinden alınan bilgilere göre cinayetin sebebinin para olduğu ileri sürüldü.

STK’LARA TOPLANAN PARALARIN DAĞITIMINDA KURYELİK YAPIYORDU

Muhalif aktivist Ouruba Barakat’ın yakın çevresinden alınan bilgiye göre, Suriye ve Türkiye’deki rejim karşıtı insanlara yardım etmek için, Türkiye’de kurulan STK’lar aracılığıyla toplanan para nedeniyle cinayetin işlendiğini ileri süren Ouruba Barakat’ın çevresinin, bu paraların Ouruba Barakat’ın organizasyonuyla gitmesi gereken adreslere Ahmet Barakat aracılığıyla gönderildiği ve burada çıkan bir sorun ile cinayetin işlenmiş olabileceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı