Gündem Rıza Sarraf soruşturmasında 17 gözaltı

Rıza Sarraf soruşturmasında 17 gözaltı

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu deldiği iddiasıyla yargılandığı Newyork Mahhattan Bölge Mahkemesi’nde sanıkken tanık konumuna geçirilerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde iddialarda bulunan Rıza Sarraf ve irtibatlı olduğu şahıslar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükseldi.

Rıza Sarraf soruşturmasında  17 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Sarraf ve ailesiyle yakınlarının mal varlığına el koyma kararı çıkarılırken yine Sarraf’ın yanında çalışan, ABD’deki davaya evrak yolladığı iddia edilen ve geçtiğimiz hafta sonu gözaltına alınan Sarraf’ın özel sekreteri Sinem Arslan ile şirket çalışanları Regaip Akol ve Mustafa Hacısalihoğlu’nun emniyetteki işlemleri devam ediyor.
‘FETÖ polisleri’
Gözaltında bulunan bu üç şüphelinin işlemleri devam ederken dün polise gelen bir ihbar mailiyle genişletilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 14’e yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün elektronik posta adresine ihbar maili gönderen ve gözaltındaki şüphelilerden Regaip Akol ile geçmişte birlikte çalıştıklarını ifade eden bir kişi, “Regaip Akol, Mustafa Hacısalihoğlu ve Sinem Arslan FETÖ’cüdür. Bu kişiler ABD’ye gönderdiği gizli evrakları 17/25 Aralık kumpas operasyonlarını yöneten dönemin Mali Şube yetkililerinden almışlardır. Şahıslar aralarında FETÖ’nün yöneticilerinin de bulunduğu mensupları tarafından yönlendirilmektedir” şeklinde ihbarda bulundu. İhbar üzerine genişletilen soruşturmada, ihbar mailinde adları geçen birbirleriyle bağlantılı 10 şahıs önceki gece yapılan operasyonlarla gözaltına alınırken, Arslan, Akol ve Hacısalihoğlu’nun adreslerinde yapılan aramalarda ise Sarraf’ın şirket bilgilerinin içerisinde yer aldığı dijital verilere el konduğu öğrenildi.
Dijital malzemelerden ele geçirilen dokümanların incelenmesinin devam ettiği öğrenilirken, Sarıyer’de Sarraf’la bağlantılı olduğu ileri sürülen bir şirkette bazı evrakların yakılmak istendiği iddiaları üzerine de üç kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 17 oldu. Şirketten elde edilen bazı belgelere incelenmek üzere el koyan mali polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı