Gündem Robinson Crusoe destek bekliyor!

Robinson Crusoe destek bekliyor!

20.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’ndaki Robinson Crusoe 389 Kitabevi, yaşadığı maddi zorluklar nedeniyle başlattığı ‘Robkart’ uygulamasıyla ayakta kalmaya çalışıyor

Robinson Crusoe destek bekliyor

Beyoğlu’nda sokaklardan masaların kalkmasıyla başlayan, Taksim genelinde uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle devam eden değişikliklerden en çok etkilenen bölge esnafı oldu. Bazı kafe ve restoranlar iş yapamadıkları gerekçesiyle kepenk indirirken, yeterli destek göremeyen kültür sanat atölyeleri de kapatılmak zorunda kaldı. Bir yandan korsan kitap satışının artması diğer yandan Beyoğlu’nda işyeri sahibi olmanın zorluklarını yaşayanlardan ‘Robinson Crusoe 389 Kitabevi’ de bugünlerde maddi sıkıntı yaşıyor.

Nakit sıkıntısı yaşanıyor
Sıkıntılarına karşı “Önce öde sonra al” isimli kampanya başlatan kitabevi okuyuculardan destek bekliyor. Kitabevinden edinilen bilgiye göre, maliyet artışı ve satışların düşmesi nedeniyle kira ve giderler karşılanamıyor, nakit sıkıntısı yaşanıyor. Kitabevi, yeni başlattığı ‘Robkart’ uygulamasıyla bu sıkıntıyı gidermek istiyor.
Kampanya kapsamında okuyucuların ilk olarak bu kartlara en az 50 lira olmak üzere para yükletmesi, ardından ihtiyaç duydukça kitap alması hedefleniyor. Böylece maddi sıkıntıyı aşmayı hedefleyen kitabevi, kampanyayla okuyuculardan sadece kitap değil, bir kültür varlığının ve geleceğinin de koruma altına alınmasını bekliyor.

Yazarlar