06.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
ABD’nin New York kentindeki Zuccotti Park’ta sosyal ve ekonomik eşitsizliğe karşı 17 Eylül’den beri kamp yapan eylemciler arasında bir Türk de var! Gösteri alanında çadırını tekmeleyen bir kişiye müdahelesi New York Post gazetesine kapak olan Recai İskender (48), hikayesini Milliyet’e anlattı.
Amerikan basınının “Rocky” lakabını taktığı Recai İskender, liseyi Sakarya’da okumuş. Komünistlik suçlamasıyla 6 ay hapis yatan İskender, daha sonra Ankara Üniversitesi’ne bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun omuş. Recai İskender, Mülkiye’den mezun olduktan sonra Dışişleri Bakanlığı’na başvurduğunu, fakat diplomat olmasına izin verilmediğini öne sürdü. İskender diplomat olmak için 13 yıl boyunca çaba sarf ettiğini, bu süre zarfında bakanlıktan tam 6 kez kovulduğunu söyledi. Sonunda pes eden İskender, çareyi ABD’ye yerleşmekte bulduğunu anlattı.
Bir hafta açlık grevi yaptı
ABD’ye göç ettiğinde yüksek lisans yapmak isteyen İskender, kara listede olduğu gerekçesiyle bankalardan kredi alamayınca şoförlük yapmaya başlamış. Tropicano Casino isimli kumarhane için çalışan İskender, burada 10 yıl direksiyon salladıktan sonra ayrıldığını fakat bu kez de 30 bin dolarlık tazminatını alamadığını anlattı. İskender tazminatını alamamanın siniriyle Wall Street protestolarına katıldığını söyledi. New Jersey’de tek başına yaşayan İskender, bir aydır hiç eve gitmediğini, gitmeyi de düşünmediğini söyledi. Bir hafta boyunca açlık grevi yapan İskender bu yolla ‘açlara ve garibanlara desteğini’ duyurmak istediğini söylüyor. İskender, Türkiye’de yaşayan ailesinin yanına dönmek istediğini, fakat borçları nedeniyle dönemediğini kaydetti.