Gündem Rojda Demirer kimdir, kaç yaşında?

Rojda Demirer kimdir, kaç yaşında?

17.05.2019 - 10:12 | Son Güncellenme:

Rojda Demirer, son olarak yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Birçok dizi ve tiyatro oyununda sahne alan Rojda Demirer hali hazırda Çarpışma adlı dizide Belma karakterine hayat veriyor. Kanal D ekranında yayınlanan Adı Efsane dizisinde de rol alan Rojda Demirer kariyerine 9 yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Saati sınavlarını kazanarak başlamıştır.

Rojda Demirer kimdir, kaç yaşında

Rojda Demirer 12 Ağustos 1980 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olan Rojda Demirer, Çarpışma dizisinde şu an hali hazırda Belma karakterine hayat veriyor. Adı Efsane ve Kördüğüm gibi dizilerde rol alan Rojda Demirer, 9 yaşındayken kariyerine adım atmıştır.

Haberin Devamı

Rojda Demirer, 12 Ağustos 1980 yılında Ankara'da doğmuştur. Baba tarafından Diyarbakırlıdır. 1988 yılında (9 yaşındayken) TRT Ankara Radyosu Çocuk Saati sınavlarını kazanarak radyo tiyatrosu yapmaya başlamıştır. Bunu daha sonra TRT' de çocuk dizileri, program sunuculukları ve film, dizi ve çizgi film dublajları takip etmiştir.

1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümüne girerek 2001 yılında mezun olmuştur. 2003-2008 yılları arasında da Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda kadrolu sanatçı olarak görev almıştır. Birkaç dizide de rol almaya başlamıştı.

Rol aldığı oyunlar

Ayyar Hamza : Ali Bey - Trabzon Devlet Tiyatrosu - 2004
Onikinci Gece : William Shakespeare - Trabzon Devlet Tiyatrosu - 2003
Küçük Karabalık : Samed Behrengi - Trabzon Devlet Tiyatrosu - 2003
Gazap Üzümleri : John Steinbeck - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1995