Gündem 'Rus kadın'ın haber uğruna başına gelmeyen kalmadı!

'Rus kadın'ın haber uğruna başına gelmeyen kalmadı!

03.10.2012 - 17:56 | Son Güncellenme:

Akşam gazetesi yazarı haber aşkına Rus kadın kılığına girdi Laleli'den İstiklal'e İstanbul'da gezdi...

Rus kadının haber uğruna başına gelmeyen kalmadı

Habertürk'te Buse Biçer'in bugün ilginç bir konuğu vardı. Stüdyoda leopar deseni elbisesi, sklamen rengi ruju ve sarı saçlarıyla arz-ı endam eden Aleyna isimli genç kadın, Türkiye'de Rus olmayı anlattı.

Haberin Devamı

Erkek ve kadın Türklerin Rus kadınları ile karşılaşınca nasıl davrandığını konuğu Aleyna ile konuşan Buse Biçer'in sorularına yanıt veren ise aslında bir Rus değil, Akşam gazetesi yazarı Elif Aktuğ idi.

İşte habercilik aşkıyla Rus kadın kılığına giren Akşam yazarının anlattıkları:

Rus kadınları bakılmaktan ve kendileri hakkında konuşulmasından hoşlanıyorlar mı? Bunu konuşacağız stüdyodaki konuğumuzla. İsmi Alena... Ben Türkçe soracağım.

Ben Türkçe biliyorum.

Rus kadını olmak nasıl bir duygu?

Kadın olmak zor tabi. Rus kadını olmak da öyle. Aksanlı konuşmaya devam etmek isterdim ama çok zor. Fakat ilginç olan bütün Rus kadınlarının da çatır çatır Türkçe konuşması... Ne kadar güzel öğreniyorlar.

Galiba Rusça ile Türkçe aynı dil ailesinden...

Haberin Devamı

Onlar güzel, uzun, ince, yetenekli, hepsi üniversite mezunu, hepsi 5 dil biliyor. Müthiş kadınlar.

Sizi Alena olarak tanıttık ama gerçek kimliğinizi de açıklayalım. Akşam yazarı Elif Aktuğ konuğumuz. Kendisi ilginç bir deneyim paylaştı. Az önce dediğim gibi sarı peruğu ve leopar desenli tulumuyla sokaklarda gezdi. Rus kadını oldu. Önemli mekanlarda gezdi. İstiklal caddesine gitti ki herkesin orada çok da farklı karşılamayacağı bir yer. Her kesimden insan var.

İnanır mısın, İstiklal Caddesinde kendimi iyi hissettim, çünkü oradaki en tuhaf insan ben değildim. En sade kıyafetlerden biri benimkiydi. Ama bir yerde ne oldu biliyor musun? Vitrine bakıyordum caddede yürüyorum. Uzaktan da fotoğrafçımız beni takip ediyor. Bir kadın yaklaştı yanıma... "Ay bacım" dedi, "aynı tulumdan bende de var" Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim ama "kız sana daha çok yakışıyor" dedi. Böyle bir iltifat da aldım.

Kadınlardan mı daha çok iltifat vardı erkeklerden mi?

Erkeklerden var. Kadınlar insanın gözünün içine baka baka, "ay iğrenç, bu Ruslar her yerde, ülkenize gidin kardeşim" filan diyorlar.

O tabu yıkıldı mı?

Yıkılmış olması lazım. Her sarışın, her renkli gözlü kadın rus kadını olarak mı görülüyor.

Öyle görülüyor. Ben Laleli kısmında şöyle bir şey yaşadım. Biraz bunaldım. ilgi ve alakadan. Beyefendinin birine "ben Türküm git kardeşim iş yapıyorum" diyorum, "yooook! Russun sen Rus" diyor... Gözlüğümü çıkarttım "Allaaaah, gözler de çok güzel" diyor... Lens diyorum inanmadılar. Bu kıyafetle illa Russun deniliyor. Bana çok ilginç geldi. Ben gazeteci olduğum için giyindim böyle. Gazetecilik geleneğinde de vardır bu. Ben Yeni Asır'da gazeteciliğe başladığımda da Zabıta kılığına da girdim, çiçekçi de olmuştum. O zaman habercilik daha farklı yapılıyordu. Fakat Türk kızları böyle abartılı giyinerek, kendi mahallelerinde giyemedikleri etekler, ayakkabılar giyerek, sklamen rujlar sürerek dolaşyorlarmış. Kendilerini daha mı rahat hissediyorlar, yoksa onlar da bakılmak mı istiyorlar tam çözemedim.

Haberin Devamı

Laleli ilginç bir yer. Sizin fotoğrafçınız ben senden çok fazla uzaklaşmayacağım demiş.

Uygar Taylan çok güzel fotoğraflar çekti. Bayağı iş çıkartı. Laleliden çekindi oradaki erkeklerin rahatsız edeceğini filan düşündü herhalde. Ama orada daha kibardılar. Ben orada kalsam üstüme bir kaç dükkan yaptırabilirdim yani.