Gündem Rus Okulu'nda dansözlü kutlama

Rus Okulu'nda dansözlü kutlama

06.10.2009 - 10:56 | Son Güncellenme:

.

Rus Okulunda dansözlü kutlama

ANTALYA'da bulunan Rus Okulu'nun lise ve yüksekokul bölümlerinin eğitim-öğretim yılı açılışı ve Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programında, öğrenciler değişik ülkelerin dans gösterilerini sergiledi. Türkiye adına ise bir Rus öğrenci oryantal dans gösterisinde bulundu.

Rus müfredatına göre eğitim veren Antalya Rus Okulu'nun 3 yıllık lise bölümü ile 2 yıllık yüksekokul ayarındaki College Of Tourism okulu, yeni döneme ‘merhaba’ dedi. Okulların açılışı ile 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü ve Antalya Rus Okulu'nun kuruluşunun 9'ncu yıldönümü de birlikte kutlandı. Rusya ve çevresindeki ülkelerden toplam 120 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığı yeni dönem için okul binasında düzenlenen kutlama programına, okul öğretmenleri, öğrenci ve velileri katıldı.

Kutlama programında ilköğretim ve lise öğrencileri tarafından hazırlanan dans ve müzik gösterileri beğeniyle izlendi. Öğrenciler gösterilerinde. Afrika dansı, tango gibi birçok dans türünü sergiledi. Türkiye adına ise bir lise öğrencisi tarafından oryantal dans gösterisi yapıldı.

Kutlama töreninde, Rusya Federasyonu'nun şehirlerindeki tarihi ve kültürel değerler de sinevizyon gösterisi ile izletildi. Rusya Başbakanı Vlademir Putin'in öğrenciler ve öğretmenlere yönelik kutlama mesajını içeren sinevizyon gösterisine de yer verildi.

Antalya Rus Okulu Müdürü Victor Bikkenev, Antalya Rus Okulu'nun eğitim-öğretim hayatında 9'uncu yılını kutladığını belirterek, “İlköğretim ve lise bölümlerimizde Rusya müfredatına göre eğitim veriliyor. College Of Tourism yüksekokulunda ise İngiltere müfredatı kullanılıyor” dedi.