Gündem S-400 filosuna ‘Oğuz’ arması

S-400 filosuna ‘Oğuz’ arması

22.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı 1. Filo için özel logo tasarlandı. 1. Filo’da görevli askerlerin üniformalarında yer alacak peçte, at üstünde ok atan Oğuz savaşçısı resmedildi. At ile sistemin mobil oluşuna, biri yayda gerili, üçü de sadakta toplam 4 ok ile lançerdeki füze sayısına gönderme yapıldı.

S-400 filosuna  ‘Oğuz’ arması

ABD-Türkiye ilişkilerinin gerilmesine yol açan S-400 hava savunma sisteminin teslimat süreci 10 günü geride bıraktı. Rusya’dan 2,5 milyar dolar karşılığında satın alınan S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatı devam ederken, S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı’nın detayları da netleşmeye başladı. S-400 1. Filo’ya özel peç tasarımı yapıldı. Türk Hava Kuvvetleri’nde bir çok filonun armasını, uçakların kuyruklarını tasarlayan Ömer Erkmen tarafından 1. Filo’ya özel logo tasarlandı. S-400’lerin 1. Filosunda görevli askerler üniformalarında artık bu peçi takacak.

Haberin Devamı

Erkmen, armanın onayından sonra tasarımı kendi Instagram hesabında paylaştı. Oğuz savaşçısı ile Orta Asya’dan gelen Türk köklerine atıfta bulunduğunu belirten Erkmen, at ile sistemin mobil oluşuna, biri yayda gerili, üçü de sadakta toplam 4 ok ile lançerdeki füze sayısına gönderme yapıldığını kaydetti. Erkmen, arka plandaki açıktan koyuya doğru giden mavi tonun ise atmosferin yükselen irtifalarını simgelediğini söyledi. Erkmen, atın şaha kalkmış ve armanın sınırlarından taşan ön ayakları da S-400’ün kuvvet çarpanı ile Türkiye’nin savunmadaki yükselen değişimine işaret ettiğini kaydetti.

Geçtiğimiz ay S-400’ler için sınıfı hava savunma, rütbesi de albay olan bir üstsubay ataması yapılmıştı. Rusya 2. Filo için S-400 teslimatlarına 2020’de başlayacak.