Gündem S harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir?

S harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir?

18.04.2018 - 16:47 | Son Güncellenme:

S’nin geçtiği rahatsızlıklar çok fazladır. Rahatsızlıklar, hiçbir vakitte insanların peşlerinin bırakmazlar. Her rahatsızlık alfabedeki bir harf ile isimlendirilmiştir. Bu harfler kelimeleri oluşturarak, bir rahatsızlığı temsil etmektedir. İçlerinde S’nin geçtiği rahatsızlıklar ise azımsanamayacak kadar çoktur.

S harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir

Safra kesesi iltihabı

Haberin Devamı

Safra kesesi iltihabı, safra kesesinin içinde bulunan taşların iltihaplanması ile meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Bu rahatsızlık, müzmin safra kesesi iltihabı ve akut safra kesesi iltihabı olmak üzere iki çeşittedir. Müzmin safra kesesi iltihabı, genellikle, 40 yaşını geçmiş kişilerde safra kesesinin büzülmesinden dolayı meydana gelir. Akut safra kesesi iltihabı ise safra kesesine yerleşmiş taşın meydana getirdiği rahatsızlıktır.

Safra taşları

Safra koyulaşması sonucu meydana gene rahatsızlığa, safra taşları adı verilir. S’nin geçtiği rahatsızlıklar içinde en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biridir. Bazı safra taşları insana ağrı yaşatmayabilir. Bazıları ise safra kanalını tıkadığından büyük ağrı ve sancılara yol açabilir.

Haberin Devamı

Sağırlık

Kişinin herhangi bir sesi işitememesi durumuna, sağırlık denir. Bu rahatsızlık doğumdan önce veya sonra gerekleşebilir. Doğumdan sonra gerçekleşen sağırlıklar, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Beyin hastalıkları, dış, orta veya içkulak rahatsızlıkları sağırlığın nedenleri için örnek olarak verilebilir.

Sara

S’nin geçtiği rahatsızlıkların bir diğeri sara rahatsızlığıdır. Sara, bir çeşit sinir hastalığıdır. Beynin çalışmasında görülen bir anormallikten dolayı meydana gelir. Tıp dilinde karşılığı epilepsi olan bu hastalık, Grand mal ve petit mal olmak üzere iki çeşittedir. Grand mal, saranın ağır şekilde geçirilmesidir. Bu çeşitte kişi nöbet geçireceğini anlar ve güçlü bir şekilde titremelere ve kasılmalara başlar. Petit mal ise saranın hafif şekilde geçirilmesidir. Bu şekilde nöbet geçiren kişilerde şuur kaybı yaşanır ancak, kasılama ve titremeler görülmez.

Saçkıran

S’nin geçtiği rahatsızlıklar içinde en bulaşıcı olan rahatsızlıktır. Bir çeşit mantar nedeni ile bulaşan bu rahatsızlık, hiç vakit kaybedilmeden, tedavi edilmelidir. Kafa derisinde bulunan saçların, tutam tutam dökülmesi, saçkıran rahatsızlığının sonucudur. Bu tür rahatsızlıkta olan kişilerin tarağını kullanmak, rahatsızlığın bulaşmasına neden olur.

Saç kepeklenmesi

Kepek, kafatası üzerinde meydana gelen pul şeklinde kabuklara verilen addır. Bu rahatsızlığın nedeni, derinin üst kısmında bulunan tabakanın ürettiği fazla parçalardır. S’nin geçtiği rahatsızlıklardan bir diğeri olan bu rahatsızlığın çözümü için, fazla miktarda unlu ürünler yememek ve beden temizliğinin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.