Gündem Saatler 19.22'yi gösterdiğinde 99 genç yola çıktı

Saatler 19.22'yi gösterdiğinde 99 genç yola çıktı

29.08.2021 - 21:04 | Son Güncellenme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Dumlupınar yolculuğunu canlandıracak olan Zafer Treni yola çıktı. Ankara'dan hareket eden trenin son durağı Dumlupınar olacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı Anma Etkinlikleri kapsamında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Dumlupınar yolculuğu canlandırılacak olan Zafer Treni Ankara'dan yola çıktı. Zaferin 99'uncu yıldönümü dolayısıyla 99 genç yolcu taşıyacak olan Zafer Treni, 1922'de başlayan yolculuğu simgelemesi için 19.22'de Ankara Garı'ndan hareket etti.

Haberin Devamı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan yolculuğun rotası Anıttepe, Beştepe, Duatepe, Metristepe, Kocatepe ve Zafertepe'den geçilerek Dumlupınar'da sonlanacak.

Saatler 19.22yi gösterdiğinde 99 genç yola çıktı

'GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE AYNI RUHLA YOLA ÇIKIYORUZ'

2 bin 23 dakika sürecek yolculuğa katılmak için gençlerle bir araya gelen AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, "30 Ağustos Zaferi'nin 99'uncu yılında, medeniyet yolculuğunda lider ülke Türkiye'yi gerçekleştirmek adına, nasıl 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zafer yolculuğu yapılmışsa bugün gençlerimizle birlikte, aynı ruhla ve heyecanla 'Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletindir!' anlayışı içinde bu yolculuğa başlıyoruz. Atalarımıza vefa görevini hep birlikte yapacağız. Onlara burada şükranlarımızı sunacağız. Başta Başkomutan Mustafa Kemal olmak üzere tüm ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Saatler 19.22yi gösterdiğinde 99 genç yola çıktı

ESKİŞEHİR'E ULAŞTI

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Dumlupınar yolculuğunu canlandıran ve 99 öğrenci taşıyan Zafer Treni, ikinci durağı olan Eskişehir'e ulaştı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Anma etkinlikleri kapsamında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Dumlupınar yolculuğu canlandırılan ve Ankaradan yola çıkan Zafer Treni Polatlıdan sonra ikinci durağı olan Eskişehir tren garına ulaştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Zafer treni Eskişehirde Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve partililer tarafından karşılandı.

Trenden inen AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, gençlere milli mücadele ruhunu önemli noktaları ziyaret ederek anlatmak istediklerini söyledi. Polatlıdan sonra Eskişehir'in ikinci durakları olduğunu kaydeden Yağcı, "Cumhuriyetimizin 100ncü yılına giderken istedik ki milli mücadelemizin odak noktalarını, o mili mücadele ruhunu yansıtabilme adına, gençliğimize o günleri aktarma adına milli mücadelemizin mihenk taşı olan noktaları ziyaret edelim. Mustafa Kemal Atatürkün 1924 yılında yaptığı o yolculuğu ve ondan sonra yapılmayan yolculuğu, 100ncü yılında yeniden gerçekleştirelim diye Zafer treni projemizle yola çıktık. İlk durağımız Polatlıydı. Duatepeye çıktık. Eskişehir tabii ki milli mücadele anlamında çok önemli bir nokta. Hedefimiz inşallah sabah namazında Kocatepede gençlerimizle bir araya gelmek ve devamında da Dumlupınarda ve Zafertepede bu yürüyüşümüze devam edip geriye dönüş, İnönü Şehitliği ve Metristepeye de giderek milli mücadelemizin, Kurtuluş savaşımızın çok önemli noktalarını gezmek. Gençlerimize o ruhu mekanlarında anlatmak. O ruhu canlı tutmak adına buradayız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Saatler 19.22yi gösterdiğinde 99 genç yola çıktı

Zafer treninde yer alan öğrencilerden Ayşe Tırpancı, yolculuğun çok etkileyici bir deneyim olduğunu ifade ederek, "Atalarımızın gezip gördüğü ve zafer kazandığı yerleri bugün gezip görmek benim için çok büyüleyici ve çok etkileyici bir deneyim oldu. Aynı zamanda çok gurur vericiydi. Böyle yerleri gezdiğim için arkadaşlarımla da birlik beraberlik duygusu içerisine girdiğim için çok şanslı hissediyorum. Çok keyifli bir gezi çok memnunum" dedi. Ankaradan yola çıkan Zafer treni yolculuğu Anıttepe, Beştepe, Duatepe, Metristepe, Kocatepe ve Zafertepe'den geçerek Dumlupınar'da sona erecek.

Yazarlar