Gündem Sabancı Ödülleri sahiplerini buldu

Sabancı Ödülleri sahiplerini buldu

23.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sakıp Sabancı tarafından başlatılan ve kendisinin vasiyetiyle Sabancı Vakfı tarafından sürdürülen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri”, bu yıl 25’inci kez sahiplerini buldu.

Sabancı Ödülleri sahiplerini buldu

Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen törende, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) 2017-2018 akademik yılı sonunda resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi. Resim bölümünden Aysun Telli, Emine Altun ve Eyüp Çakmak, heykel bölümünden Emrah Önal, Nermin Ayşim Kahveci ve Berka Kınay, geleneksel Türk sanatları bölümünden ise Gülderen İlhan Resmi, Hürriyet Gençbay ve İlksen Biçer’e, “Sakıp Sabancı Sanat Ödülü” verildi.

Haberin Devamı

Törene Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr.h.c. Dilek Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın yanı sıra iş, sanat ve akademi camiasından önemli isimler katıldı. Dilek Sabancı, törende yaptığı konuşmada, babası Sakıp Sabancı’nın sanata ve sanatçıya çok değer verdiğini, sanatçıların ve başarılarının ödüllendirilmesini istediğini söyledi. Sabancı, “Bizler onun arzusunu devam ettiriyor, vasiyetine sahip çıkıyoruz” dedi. l İSTANBUL AA