Gündem ‘Sadece tarihten bir gün değil’

‘Sadece tarihten bir gün değil’

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatılan milli mücadele sonucunda önce TBMM’nin açıldığını, ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu anımsattı.

‘Sadece tarihten bir gün değil’

Kahraman, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs, sadece tarihten bir gün olarak görülmemelidir. Hürriyet ve bağımsızlığı şiar edinmiş bir milletin, emperyalizme boyun eğmeden, kendi manevi ve milli kimliğini yaşatma mücadelesinin bir tezahürü olarak değerlendirilmelidir. Gençler, aziz milletimizin en dinamik, en kıymetli gücüdür. Daha güzel bir Türkiye ve daha müreffeh bir dünyada yaşamak onların çabalarıyla mümkün olacaktır. Unutmayalım ki yaşadıkları toprakların kıymetini bilmeyenler, sen-ben kavgasına tutuşup ülkelerini ateşe verenler, başkalarının maşası olmaya mahkumdurlar. Özellikle kardeşimiz dediğimiz Müslüman ülkelerde yaşanan dramlar bunun en somut örneğidir. Bu inanç ve düşüncelerle bayramın coşku içinde kutlanmasını temenni ediyor, istiklalimiz için kendilerini milletimize vakfeden, topraklarımızın vatan olması için mücadele eden kahramanları rahmet ve şükranla anıyorum.”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bakan Akif Çağatay Kılıç ile 81 il ve KKTC’den gelen sporcuları TBMM Tören Salonunda kabul etti. Kahraman ve Kılıç, Meclis Şeref Kapısı önündeki merdivenlerde fotoğraf çektirdi.