Gündem Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 tercihleri alınmaya devam ediyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 tercihleri alınmaya devam ediyor! Başvuru şartları neler?

09.08.2019 - 09:16 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 tercih kılavuzu 31 Temmuz tarihinde yayımlandı. Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak olan 12 bin sözleşmeli personel alımı için KPSS 2019/4 tercih kılavuzunda adayların mezuniyet derecelerine göre alımların yapılacağı branş ve şartlar belirtildi. Peki Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 tercihleri için son gün ne zaman? Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 tercihleri alınmaya devam ediyor  Başvuru şartları neler

Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak olan 12 bin sözleşmeli personel alımı için başvurular ÖSYM tarafından 7 Ağustos tarihinde alınmaya başladı. 21 Ağustos'a kadar alınmaya devam edecek olan tercih işlemlerinin ardından sonuç tarihi beklenmeye başlanacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştırılacak olan Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunları için adaylara özel hazırlanan kılavuzlar ve istenen nitelik kodları ÖSYM tarafından adayların erişimine sunuldu. Peki KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

Haberin Devamı

Adaylar tercihlerini, 7-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 21 Ağustos 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin
karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Açıklamalar ve Uyarılar” ile “Başvuru Genel ve Özel Şartları” bölümlerini mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir