Gündem ‘Sağlıklı Toprak Hareketi Sıfır Atık’a kardeş olsun’

‘Sağlıklı Toprak Hareketi Sıfır Atık’a kardeş olsun’

04.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, öncülüğünde hazırlanan ve 28 çevre gönüllüsünün ilham veren hikayelerinin yer aldığı “Dünya Ortak Evimiz” kitabının yazarlarıyla bir araya gelerek çevreye ilişkin önerileri dinledi.

‘Sağlıklı Toprak Hareketi Sıfır Atık’a kardeş olsun’

 

Kitabın 1 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan tanıtım programının ardından Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum’un da katıldığı yemekte, çevreci yazarların hikayelerini ve önerilerini dinledi. Çevre Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilgün Kıran Cılız, sıfır atık konusunda tüm üniversitelerdeki gençlere ulaşılabilmek gerektiğine dikkati çekerken, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, “Sıfır Atık Projesi’ne bir kardeş proje istiyoruz. Sıfır Atık Projesi, hepimizin destek verdiği, enerjimizi odakladığımız bir konuydu. Bunun içine suyu da alan, tarımı içeren bir proje. ‘Sağlıklı Toprak Hareketi’ olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Bunu hepbirlikte konuşalım’

Emine Erdoğan, Pasinli’nin önerisine, “İnşallah, hep birlikte oturup toplantı yapalım, bunları konuşalım” karşılığını verdi. Amasya’dan gelen tohum girişimcisi Ayten Çöl, sıfır atık konusunda sadece şehirlerde değil kırsalda da özellikle çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini kaydederken, Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile bunun çalışmasını yaptıklarını söyledi.

‘Sağlıklı Toprak Hareketi Sıfır Atık’a kardeş olsun’

Çalışmaları tebrik etti

Doğa koruma bilimcisi, Kars Kuzey Doğa Derneği Kurucu Başkanı Çağan Şekercioğlu, çok sayıda kuş türünün barındığı Kars’taki Kuyucuk Gölü’nü kurtarma hikayesini aktardı. Erdoğan, Şekercioğlu’nu yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Samida isimli müzik grubunun da Gürcüce şarkı seslendirdiği yemeğin sonunda Erdoğan, kitabı imzalayarak konuklarına takdim etti, yazarlarla fotoğraf çektirdi.