Gündem ‘Şahidimiz Mourinho’

‘Şahidimiz Mourinho’

26.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üç mafya babası, masum olduklarını kanıtlamak için teknik direktör Mourinho ve futbolcu Frank Lampard’la çektikleri fotoğrafları delil olarak mahkemeye sundu

‘Şahidimiz Mourinho’

‘Maç için İspanya’daydık’
İtalya’nın Napoli kentindeki mafya cinayeti davasında, Portekizli teknik adam Jose Mourinho ve İngiliz futbolcu Frank Lampard farkında olmadan sanıkların ‘şahidi’ oldu. 8 yıl önce rakip mafya üyesi Carmine Amoruso’yu öldürmekten yargılanan 3 mafya babası, cinayeti işlemediklerini kanıtlamak için Mourinho ve Lampard’ın fotoğraflarını mahkemeye sundu. Carmine Pagano, Carmine Amato ve Rito Calzone adlı mafya babaları, cinayeti işlemiş olamayacaklarını, Barcelona-Chelsea maçı için İspanya’da bulunduklarını iddia etti.
Ömür boyu hapis alabilirler
Mahkemeye sunulan fotoğraflarda, mafya üyelerinin ünlü isimler ile kaldıkları otelde poz verdikleri görülüyor. Fotoğraflar kanıt kabul edilirse mafya babaları ömür boyu hapis cezasından kurtulmuş olacak. 3 mafya üyesi, daha önce görülen davalarında suçlu bulunmuş ve ömür boyu hapse mahkûm edilmişlerdi. Amato-Pagano isimli mafya örgütünden olan isimlerin Napoli’de Camorra isimli yerel mafya örgütüne karşı giriştikleri savaş yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.