Gündem Sahil Güvenlik karşıya geçirmek istemedi

Sahil Güvenlik karşıya geçirmek istemedi

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nda İstanbul Valisi Vasip Şahin’in dinlenilmesine başlandı. Komisyonun dünkü toplantısının ilk gündem maddesi David Keynes’in ByLock programı konusundaki tartışmalar üzerine komisyona bilgi vermek istemesi oldu.

Sahil Güvenlik karşıya  geçirmek istemedi

Petek, Kaynes’in kendisine ulaştığını belirterek, “Kendi bakış açısıyla isminin kullanıldığını kendisinin siyasal mezunu olduğunu, bilişimci olmadığını bu programın Apple Store’dan telefonlara indirilebileceğini dile getirdi” ifadelerini kullandı. Komisyonda ayrıca İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz’a ilişkin yaşananları anlattı. Şahin özetle şu bilgileri verdi:
KENDİNİ BİLMEZ SANDIK: Saat 21.30’da evdeyken il emniyet müdürümüzün telefonuyla haberdar oldum. Köprü civarında buluşup kriz masası oluşturduk. İlk başta üç-beş kendini bilmezin yaptığı bir hareket gibi geldi bize.
KIRILMA NOKTASI OLDU: Darbecilerin işgal ettiği yerlere 23.00’te müdahaleler başladı. İstanbul açısından kırılma noktası Cumhurbaşkanımızın gelmesiydi.
KENDİ KARARI: Cumhurbaşkanı uçakla hareket ettikleri sırada güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımız operasyonla havaalanını darbecilerden temizlemişti. Cumhurbaşkanımızın kendi kararıydı İstanbul’a gelmek.
12 BİN 403 KİŞİYE İŞLEM: İstanbul’da hakkında idari işlem tesis edilenler, 12 bin 403. Bunların içinde bin civarında personeli iade ettik.
BOTLA GEÇTİK: Avrupa yakasına geçmek için çalışma yaptık. Köprüler kapalıydı. Farklı bir noktadan bir kurumumuza ait bir botun bizi alması noktasında kendisini aradık. O güne kadar her talebimizi istisnasız hiç tereddütsüz yerine getiren o üst yetkili, ‘bir Ankara’ya sorayım sayın valim’ deyince, ben teşekkür ettim, ‘biz başka çaresine bakalım dedim. Çünkü oradaki tavır farklıydı. O ikircikli tavır bizi güvenlik noktasında yeni bir değerlendirmeye itti. Sahil güvenlik komutanlığıydı bu kurum. Daha sonraki saatlerde bir sivil botla geçtik.
FETÖCÜLER ARAMADI: O gece darbecilerden veya FETÖ grubundan bir aramayla muhatap olmadım.