Gündem Sahte kimlikçilerin yeni gözdesi polis kimlikleri

Sahte kimlikçilerin yeni gözdesi polis kimlikleri

10.12.2019 - 18:15 | Son Güncellenme:

İstanbul'da son zamanlarda bir hayli artış gözlenen sahte kimlik şebekelerine bir yenisi daha eklendi.

Sahte kimlikçilerin yeni gözdesi polis kimlikleri

Güngören'de ellerine geçirdikleri orjinal bir polis kimliği üzerinden sahte polis kimliği oluşturarak polis kimliği basıp satan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 2 şebeke üyesi yakalanıp gözaltına alındı. Motosikletle sipariş kimlik teslimine gederken yakalanan 2 şebeke üyesinin üzerlerinde ve kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda 10 sahte polis kimlik kartı ile baskı makinesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait telsiz kodları ele geçirildi. Polisin bin ile 5 bin lira arasında polis kimliği basıp sattığını belirlediği şebekenin diğer üyelerinin tespit ve yakalanmasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Bir şebekenin sahte polis kimliği düzenleyip piyasaya para karşılığında sattığı ve satışı yapılan kimliklerin adreslere motosikletli şebeke üyeleri tarafından teslim edildiği ihbarı üzerine soruşturma başlatan Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda şebekenin 2 üyesini tespit edip takibe aldı. Güngören ve Bağcılar bölgesinde yapılan takip ve izleme çalışmaları sırasında ekipler takip altında tuttukları Hamza Y. (18) ve Sertan Y (25) isimli şahısları ve adreslerinden çıkıp bir motosiklete binerek seyir haline geçtikleri 100. yıl mahallesi Dağyolu Caddesi üzerinde 24 Kasım günü durdurup gözaltına aldı. Yapılan üst aramalarında sahte bir polis kimliğiyle ele geçirilen 2 şüphelinin alınan mahkeme kararıyla adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 polis el telsizi ile 9 adet daha sahte polis kimlik kartı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait telsiz kodlarının yer aldığı bir not defteri ele geçirildi.

Haberin Devamı

Yine adreslerinde ele geçirilen ve polis kimlik kartı basımında kullanıldığı belirlenen bir renkli kart basım makinesiyle ele geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere götürüldükleri karakoldan işlemlerinin tamamlanmasının ardından 25 Kasım Pazartesi günü adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece “Belgede sahtecilik” suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine konan ve bastıkları sahte polis kimliklerini bin ile 5 bin lira arasında bir fiyat üzerinden piyasaya sürdükleri belirlenen 2 sahtekarın, sahtesini oluşturmada kullandıkları orjinal polis kimliğini nasıl temin edip ele geçirdikleri ve suç ortaklarına yönelik polisin tespit ve yakalama çalışmaları devam ediyor.