Gündem ‘Sahte mirasçılar ayıklanacak’

‘Sahte mirasçılar ayıklanacak’

13.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mahkemenin 2. Abdülhamit’in mirasçılarının belirlenmesi konusunda aldığı kararın ardından konuşan Orhan Osmanoğlu, “Gerçek mirasçılar 100’ü geçmez. Kalan mirasta devleti sıkıntıya sokmayız, bizim için önemli olan yurt dışındaki mallar” diye konuştu

‘Sahte mirasçılar ayıklanacak’

2. Abdülhamit’in soyundan gelen vârislerin dedelerinden miras kaldığını öne sürdükleri onlarca değerli mülk ve arazi için başlattığı hukuk mücadelesinde geçtiğimiz günlerde miras paylarının belirlenmesine yönelik karar çıktı.

Haberin Devamı

Kararı Milliyet’e değerlendiren Osmanoğlu ailesinin önde gelen isimlerinden Orhan Osmanoğlu, “Karar beklentimizle örtüşüyor. Veraset davası gündeme gelince ailemiz adına bir takım kişilerin ortaya çıkıp ileri geri konuşmalar yaptıkları, mirasta pay sahibi olduklarına şahit olduk” ifadesini kullandı.

‘Sıkıntıya sokmayız’

Mahkemenin kararıyla bu sahte kişilerin ayıklanacağını belirten Osmanoğlu, “Veraset hakkına sahip, hayatta olan hanedan mensubu 100 kişiyi geçmez. Bilirkişi aile üyelerinin yüzde kaç miras hakkına sahip olacağını tespit edecek. Oranlar belli olduktan sonra devlet miras hakkı konusunda karar verecek. Her karara saygılı, devlete bağlıyız” dedi. Bugüne kadar veraset davasıyla ilgili hiç konuşmadıklarını dile getiren Osmanoğlu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Sürekli atamızdan miras kalacak yerler yazılıp çiziliyor. Kadıköy’ün, Kasımpaşa’nın yarısı, Galatasaray Suada’yı istediğimiz gündeme getiriliyor. Böyle beklentilerimiz yok. Birçok taşınmaz 3 kez, 4 kez el değiştirmiş. Hastaneler, okullar yapılmış. Şayet veraset çıkarsa, Rum veya Ermeni Vakıfları’na tanınan haklar gibi, belli yerler veya tazminat talebimiz olabilir. Devletimizi sıkıntıya sokacak işlerde olmayız.”

Yurt dışındaki mülkler önemli

Kendisinin de vâris olmadığını anlatan Osmanoğlu, “Babam, amcalarım, halalarım vârislik hakkına sahip. Benim bile hakkım yok. Beyrut’tan veraset davasına katılan 12 hanedan mensubu var. 9 yıl önce bu davayı başlatan kişiyim. Yurt dışındaki mülkler için Türkiye’de verasetin çıkması gerekiyor. Bizim için yurt dışındaki mülkler önemli. Musul, Kerkük gibi yerlerde, Yunanistan ve Kıbrıs’ta atamıza ait taşınmazlar var. Bilirkişiler mirasçıların, 2. Abdülhamit’e olan akrabalık derecesine göre tüm mal varlığından ne kadar oranda pay alabileceğini araştıracak” diye konuştu.