Gündem Samast’a yurt dışı yasağı

Samast’a yurt dışı yasağı

07.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de silahlı saldırıyla öldüren Ogün Samast’ın tahliye edilmesinin ardından “FETÖ adına suç işlemek” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada dün hakim karşısına çıktı.

Samast’a yurt dışı yasağı

ALEYNA SEVİM -  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Samast Trabzon Akçaabat Adliyesi’nden, Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Erhan Tuncel’in arasında bulunduğu diğer sanıklar da tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile bağlandı. Duruşmaya Dink ailesinin avukatları ve sanık avukatları katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada Samast’ın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ edildiğini belirterek, Samast’ın savunmasının alınmamasını talep ederek ek süre istedi. Söz verilen Samast da savunmasını yapmak için süre talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı’nın talebi kabul etmesinin ardından Samast SEGBİS bağlantısından ayrıldı. Ara kararını açıklayan mahkeme Samast hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına ve ‘yurt dışına çıkış yasağı’ konulmasına hükmederek duruşmayı 6 Mart 2024 tarihine erteledi.

Tahliyeden sonra ilk görüntü

Cezaevinden 15 Kasım’da tahliye edilen ve izini kaybettiren Samast, dün memleketi Trabzon’da ilk kez görüntülendi. Samast eşi Selma Şahin ile Akçaabat Adliyesi’ne gelerek İstanbul’da görülen duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Samast´ın siyah şapka, siyah mont ve gözlük taktığı görüldü. Çıkışta gazetecilerin sorularına yanıt vermeyen Samast, kendisini bekleyen siyah camlı araca binerek hızla bölgeden ayrıldı.