Gündem Şampiyonluk gözyaşları

Şampiyonluk gözyaşları

05.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CMAS 20. Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 4 altın madalya kazanan Emin Bay sevinç gözyaşları döktü.

Şampiyonluk gözyaşları

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) adına İstanbul’da ‘CMAS 20. Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası’ düzenledi. Şampiyonaya 17 ülkeden yüzücüler katıldı. Beylikdüzü Spor Kompleksi’nde ve West İstanbul Marina’da yapılan şampiyonada Türkiye 4 altın, 6 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak 17 ülke arasında tarihi bir başarı elde etti. Türkiye, Rusya’nın ardından en çok madalya kazanan ülke oldu.

Haberin Devamı

Acısını unuttu

4 gün süren havuz yarışlarının ardından şampiyonanın son karşılaşmaları denizde gerçekleşti. Avrupa Şampiyonası’nı, Türkiye’nin altın madalya ile açmasını sağlayan Muhammed Emin Bay, 6 bin metre su üstü paletli yüzme yarışmasında en iddialı sporcuydu. Bay monopaleti ayağını sıktığı için yarışmaya dezavantajlı olarak başladı. İlk üç turda liderliği bırakmayan 18 yaşındaki Bay, İtalyan rakibinin arkasından geldiğini görünce hızlandı. Ayağındaki acıya rağmen yüzen Bay, yarışmayı birinci tamamladı. Sevinç gözyaşları içinde babası Şemseddin Bay’a ve TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen’e sarılan sporcu, “Palet, ayağımı acıttı. Milli formamız uğruna bu acıya katlandım. Bu şampiyonada ülkemize 4 altın madalya getirmenin gururunu yaşadım” dedi. Bay 400 metre, 800 metre ve bin 500 metre su üstünde, 6 bin metre açık su yarışında olmak üzere 4 Avrupa Şampiyonluğu kazandı.

Haberin Devamı

Milli takımın madalya gururu

Paletli Yüzme Genç Milli Takımı’ndan Tuğcan Kaytar ile Onur Kuyumcu gümüş ve bronz madalya, Yiğit Yılmaz ise dip yarışında gümüş madalya kazandı. Bayrak yarışında 4x50 su üstü mixed yarışında gümüş madalya kazanan milli takım, erkeklerde 4x100 ve 4x200 su üstü bayrak yarışında bronz madalya elde etti. Şampiyona, 9’unu Ruslar’ın kırdığı 10 dünya rekoruna sahne oldu.

Şampiyonluk gözyaşları

Şampiyonluk gözyaşları

17 ülkeden 194 sporcu

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen sporculara, “Umarız, Avrupa Şampiyonluğu organizasyonumuz, medeniyetlerin beşiği İstanbul’umuz ve ülkemizin konukseverliği sizlerde güzel izler bırakmıştır. Yaşadığımız milli gurur ve elde ettiğimiz başarılar spor branşlarında ülkemizin çok iyi adaylar barındırdığını gösterdi ve bize umut verdi” dedi. Avrupa Şampiyonası’na 17 ülkeden 194 sporcu katıldı. Türkiye ise Paletli Yüzme Teknik Kurul Başkanı Özgür Alemdar antrenörlüğünde 7 kadın, 9 erkek sporcu ile mücadele etti.