GündemSamsat’ta yine deprem

Samsat’ta yine deprem

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde dün saat 03.34’te 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 39 kişi yaralandı, bazı evlerde hasar meydana geldi. İlçede, yaklaşık 1 yıl önce de 5.5 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı...

Samsat’ta yine deprem

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde yaralanan 39 kişi hastanelere kaldırıldı, bazı evlerde hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Samsat’ta yine deprem
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün saat 03.34’te merkez üssü Samsat olan 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Söz konusu olayın ardından geçen bir saatte büyüklükleri 1.4 ile 2.7 arasında değişen 8 artçı sarsıntı kaydedildi. Depremin ardından ilk 8 saatte ise şehir merkezi ve köylerde 1 ila 3.6 büyüklüğü arasında 43 artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremin etkisiyle ilçe merkezi ve köylerdeki bazı binalarda hasar oluştu. Sarsıntı anında panikleyen bazı vatandaşlara da 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Geçen yıl da deprem meydana gelen ve ağır hasar oluşan ilçede hasar gören binalarda AFAD ve itfaiye ekiplerince enkaz kaldırma çalışmaları yürütülüyor.

39 yaralı tedavi altında

Yaralılarla ilgili son açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan depremden 39 kişinin etkilendiğini belirtti. Demircan “Bu 39 kişinin içerisinde 3’üne ambulansla, bir kişiye de yerinde müdahale edilmiş, 35 kişi ise başka araçlarla hastaneye gelmiş. 35 yaralımızın tedavisi devam ediyor, hayati tehlike noktasında ağır bir hastamız görülmüyor şu anda. Şükrediyoruz, hamdediyoruz ki depremin şiddeti büyük değil ve de büyük bir hasarla atlatmadık” dedi.

Haberin Devamı

Samsat’ta yine deprem

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü de depremin ardından psikososyal destek vermeye başladı. 28 kişiden oluşan uzman ekipler, ilçede evleri hasar gören ya da depremden etkilenen vatandaşlarla görüşmeye başladı.

Ekipler, vatandaşlara psikososyal destek hizmeti sağlayıp hasar ve ihtiyaç tespit çalışmaları yürüterek depremzedelerin acılarını hafifletmeye çalışıyor.

Yıldırım: hemen harekete geçildi

Başbakan Binalı Yıldırım, İspanya’ya yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada depreme ilişkin şunları söyledi: “Dün gece Adıyaman Samsat’ta meydana gelen depremden dolayı bölge halkına, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Güzel olanı, can kaybımız yok. Bazı binalarda hasar var ve bunlarla ilgili Başbakanlık gerekli çalışmaları başlattı. Hasar tespitleri, yapılması gereken yardımlar neyse bunlar konusunda hemen harekete geçilmiştir.”

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da 5.1 büyüklüğündeki depremin hasar tespit çalışmalarıyla ilgili olarak “Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut tespit edilmiş durumda, 2 konut da tamamen yıkılmış” dedi.

Hayvanlar öldü

Samsat’ta yine deprem

Depremde Yavuzselim Mahallesi’ndeki iki katlı bir bina büyük oranda yıkıldı. Binanın alt katında kalan ve sayıları 130 civarında olduğu belirtilen küçükbaş hayvanların kurtarılması için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından 20 hayvan kurtarılırken, 108 koyunun ise öldüğü belirtildi. Hayvanların sahibi Hacı Berk, deprem sırasında tavanın çöktüğünü ve büyük korku yaşadıklarını dile getirerek, olayda başından yaralandığını söyledi. Berk, “Ne olduğunu anlayamadık, çocukların ‘baba deprem oluyor’ dediğini duydum. Ev üzerimize yıkılmıştı, ben zorla kendimi dışarı attım. Çocukları ise komşular kurtarmış. Canımızı kurtardık çok şükür ama hayvanlarımız gitti. Çok üzgünüz” dedi.

Haberin Devamı

‘Kapıyı kırıp kurtardılar’

Depremzedelerden Ali Yılmaz da “90 yaşındaki annemle babamın yaşadığı evde zarar var. Annem ve babam evde mahsur kalmıştı, sağ olsunlar kapıyı kırıp kurtarmışlar” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler