Gündem Sanat tarihçisinden pazarcı olur mu?

Sanat tarihçisinden pazarcı olur mu?

07.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür Sanat Emekçileri Derneği, sanat tarihçileri ve arkeologların istihdam sorununa karşın 9 Kasım’da açlık grevi düzenleyeceklerini duyurdu. Dernek genel başkanı Hızır İnan: Amacımız bu alandaki ilgisizliğe dikkat çekmek

Sanat tarihçisinden pazarcı olur mu

Türkiye’de çok sayıda sanat tarihçisi ve arkeolog, istihdam edilemedikleri için pazarcılıktan tutun da garsonluğa kadar pek çok farklı meslek kollarında çalışıyor. Yıllardır süren bu durum bu yıl beklenen istihdamların gerçekleşmemesiyle Kültür Sanat Emekçileri Derneği’ni seslerini duyurmaya yöneltti. Kültür sanat politikaları ile meslek mensuplarının istihdam sorunları ve özlük haklarına dikkati çekmek isteyen kültür sanat emekçileri, 9 Kasım’da Ankara, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’nda açlık grevine çıkacaklarını duyurdu.
‘Verilen sözler yerine getirilmedi’
Kültür Sanat Emekçileri Derneği’nin düzenlemeyi planladığı eylem hakkında dün bir basın açıklaması yapıldı ve gereken istihdamın kasımda yapılacağına dair kendilerine söz verildiği ancak yerine getirilmeyen sözler sonucunda açlık grevine başvurmaya karar verdikleri açıklandı. Derneğin başkanı Hızır İnan, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı ile 16.05.2014 tarihinde meslektaşlarımızın atamaları hakkında yapılan görüşmede dernek başkan yardımcımız Binnur Çelebi’ye KPSS 2014 Kasım atamalarında kadro ihdası ile en az 50 arkeolog atayacaklarına dair söz verilmiştir. Ancak daha sonra 15.10.2014 tarihindeki ikinci ziyarette bu kadroları ancak KPSS 2015 Haziran atamalarında kullanacaklarını, ellerinde kadro olmadığı için KPSS 2014 Kasım atamalarında hiçbir bölüm için talepte bulunmadıklarını bildirerek daha önce verilen sözlerini yerine getiremeyeceklerini ifade etmişlerdir. Maliye Bakanlığı’nın kurumlar arasında personel alımında adil davranmaması ve Kültür ve Turizm Bakanlığının bu konuya kayıtsız kalması ve KPSS 2014 Haziran ayında dokuz arkeolog ve dört sanat tarihçi dışında ne kadrolu ne de sözleşmeli personel alımına gidilmemesi üzerine açlık grevi kararı alınmıştır,” dedi.
Dikkat çekme amaçlı
İnan ayrıca, açlık grevinin, derneğin yönetim kurulundan Binnur Çelebi, Ayşe İpekçi, Taner Aşık, Merve Ulu ile arkeoloji ve sanat tarihi mezun ve öğrencilerinin ve bazı milletvekillerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.
Hızır İnan eylemlerinin dikkat çekme amacı taşıdığını da belirtti.