Gündem Sanatla Kadınlar Günü

Sanatla Kadınlar Günü

08.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çok sayıda kültür sanat etkinliği düzenleniyor.

Sanatla Kadınlar Günü

İşte onlardan birkaçı:
* Pera Müzesi, Türkiye’nin ilk fotoğraf sanatçılarından Yıldız Moran’ın “Yıldız Moran, Zamansız Fotoğraflar” sergisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Eskişehir Belediyesi işbirliğiyle, Eskişehir Kent Müzeleri Kompleksi’nde açıyor.
* Şenay Akay’dan Ayşe Tolga’ya çok sayıda ünlü kadın, Metrocity Alışveriş Merkezi’nde açılan Kadınlar Günü temalı ‘Her Ses Bir Nefes’ sergisi için kamera karşısına geçti.
* Balkan Naci İslimyeli, Kezban Arca Batıbeki ve Bubi’nin aralarında olduğu sanatçılar ‘Gelecek Kadındır’ sergisinde buluştu. Ekavart Gallery’de düzenlenen sergi, 11 Mart- 5 Nisan arasında devam edecek.
* İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Dünya Kadınlar Günü’nde çok özel bir konser düzenliyor. Dünya Kadınlar Günü ve Bahara Merhaba konseriyle İDSO, 11 Mart Salı Saat 20.00’de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Şef Gürer Aykal’ın yönetiminde gerçekleşecek konserde, Beethoven’ın Keman Konçertosu, Fazıl Say’ın ‘İstanbul Senfonisi’ adlı eseri seslendirilecek.
* İspanyol flamenko sanatçısı Carmen Iniesta, bu akşam saat 20.00’de Etkinlik34’ün katkılarıyla The Mekan’da flamenkoseverlerle bir araya gelecek.