Gündem Sandık güvenliği için bir milyon 400 bin  kişi görev alacak

Sandık güvenliği için bir milyon 400 bin  kişi görev alacak

03.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Sandık güvenliği” için harekete geçen Millet İttifakı, 1 milyon 400 bin kişilik sandık ordusu oluşturacak. İttifak bünyesinde kurulan Seçim Güvenliği Komisyonu, yarın toplanacak.

Sandık güvenliği için bir milyon 400 bin  kişi görev alacak

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Sandık önlemlerini konuşacak olan Komisyon, deprem bölgelerindeki seçim güvenliği konusunu ise ayrı bir başlıkta ele alacak. İttifakı oluşturan altı parti yaklaşık 700 bin sandık görevlisi ve 700 bin müşahidi sandık güvenliği için görevlendirmeyi öngörüyor. Altı partinin yapacağı iş birliğine göre; her siyasi parti, seçim günü görev yapacak sandık alanı (okul/bina/kat) sorumluları, sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerin seçim mevzuatı, görev ve yetkileri konusunda eğitiilecek. Siyasi partiler arasında görevli sayısı ve görev yeri bilgileri paylaşılıp görevli sayısı az olan sandıklar önceden belirlenecek ve her sandıkta yeterli sayıda görevlendirmenin yapılması sağlanacak.

Haberin Devamı

Avukat havuzu

Her  parti, kendi avukat/hukukçu havuzunu oluşturacak. Altı parti ellerindeki avukat/hukukçu havuzunu sayı ve görev yeri bakımından karşılaştırarak, Türkiye’nin her yerinde gerekli hukuki desteği sağlamak üzere avukat/hukukçu görevlendirilecek. Seçimlerde itiraza yetkili kişilerin mümkün olduğunca avukat/hukukçular arasından belirlenmesi sağlanacak.