Gündem Sandıkta birliktelik mesajı

Sandıkta birliktelik mesajı

13.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel “İttifak yaptığımız partilerin yöneticileri ile anlaşamamış olabiliriz ancak seçmen ile sandıkta bir araya gelecek anlayışa ihtiyaç var” dedi.

Sandıkta birliktelik mesajı

HABER MERKEZİ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün seçim çalışmaları kapsamında İzmir’de bir dizi programa katıldı. Özel ilk olarak İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte iş dünyasıyla buluştu. Özel, programda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HİZMETE BAKAN ŞEHİR: İzmir’de iş dünyası ile birlikteyiz. Bundan sonraki süreçte ekonominin nasıl yönetilmesi gerektiğinden ve yapılacaklardan en fazla etkilenecek olanlardanız. İzmir, 101 yıl önce İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. “Bizim dediğimiz olur” demek yerine İzmir’i İzmir yapan iletişim ve birlikte karar verme sürecini o günden tarif ettiler. Genç İzmir’in ekonomik yapıları Ankara’dan “ben yaptım” oldu ile değil, farklı kesimlerin 16 gün çalışması ile gerçekleştirildi. “İzmir dışarıdan göründüğü gibi birilerinin siyasi destekçisi değil hizmete bakan şehirdir” denildi. İzmir’e uzun süredir hizmet eden bir parti olarak bu değerlendirmeyi mutlulukla karşılıyorum.

GERİ BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR: Bu seçimi kimin kazanacağını düşünürken rotaya karar veriyorsunuz. Atatürk’ün annesini ağırlayan İzmir, tek adamın ne olduğunu, güçlü bir parlamento kuran, Cumhuriyet’i kuranın kim olduğunu bildiği için CHP’den vazgeçmiyor. Mesele bu bakar basittir. Hatay’da teslim alamayacaklar, İzmir zaten hiç teslim olmadı. “Oy vermezseniz olmaz” diyor. “İzmir bizden değil” denilerek geri bırakılmaya çalışılıyor. Tunç Başkan’dan da önce üç tane AAA alabilen, Türkiye’nin kredi notunun çok ötesinde bir yapıya sahip olmuş bir belediye var.

Haberin Devamı

BİR ANLAYAN ÇIKTI: Bir taziye evindeyim. Birisi geldi. Bana “Cemil Tugay’ı nereden buldunuz?” dedi. “Ben AB sürdürülebilirlik raportörüyüm. Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunu bilen yüzde 20. Uygulayan çok düşük. Bunu tam olarak uygulayan ve yapan, Avrupa’ya giren tek belediye Karşıyaka Belediyesi” dedi.
“Oh” dedim, bir anlayan çıktı.

İZMİR’DE BEKLENTİLER YÜKSEK: Belediye başkan adaylarını belirlerken memnuniyet anketi yaparız. İzmir’de seçmenin notu kırıktır. Buradaki belediye başkanlarını başka yere yollasak çok memnun olunan hizmetler anlatılır ama İzmir’de beklentiler yüksek. Bizim İzmir’de aday gösterdiğimiz, göstermediğimiz tüm adaylarımız, partimizi hiç utandırmamış, sıkıntıya sokmamış ve bundan sonraki dönemler için çok umutlu olduğumuz arkadaşlarımız.

Haberin Devamı

MOTİVASYON DEĞİŞMEDİ: Genel başkan seçildiğim gün de bölgesel iş birliği yapabileceğimizi belirtmiştim. İş sürecin sonunda tek başlarına yarışa girmeleri noktasına geldi. Böyle olunca CHP olarak Cumhur İttifakı karşısında Türkiye İttifakı ve İzmir İttifakı içinde yer almaktan başka bir eğilimimiz olmadı. Geçen seçimde ittifak yaptığımız partilerin yöneticileri ile anlaşamamış olabiliriz ancak o seçmen ile sandıkta bir araya gelecek anlayışa ihtiyaç var. O seçmenin motivasyonu değişmedi. İzmir’in toplumsal yaşamına müdahale edilmemesi, kişisel hak ve özgürlükler noktasında yaşayabilecekleri olumsuzlukların yaşanmayacağı süreç bizim sandıktaki birlikteliğimizden geçiyor.

Sandıkta birliktelik mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’nin İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay, adaylar belirlendikten sonra ilk kez bu programda yan yana geldi.

‘Bir değişim ve dönüşüm meselesi’ 

Özgür Özel, “İzmir’de başka bir şey yapıyoruz. Bir değişim ve dönüşüm meselesi. Biz İzmir’de Türkiye’yi yarın yönetecek kadroları, bunun da tam yeri olan İzmir’de adımlarını atıyoruz. İzmir’de bu seçime kadar görülebilen kadın belediye başkan adayı sayısı altı. Bugün İzmir gibi CHP’nin amiral gemisinde üç belediye başkanız var. İkisi 20-30 bin nüfuslu ilçelerde. Bugün CHP, 2. yüzyılın ilk seçiminde dokuz kadın adayı seçilecek yerden aday gösterecek özgüvene sahiptir” dedi.