Gündem Sanıkların telefon kayıtları istendi

Sanıkların telefon kayıtları istendi

27.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesinde çıkan olaylar sırasında öldürülen Burak Can Karamanoğlu davasına dün devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Volkan Gezer, Oğuz Kartal ve Zafer Karadağ ile tutuksuz sanık Mustafa Samur katıldı.

Sanıkların telefon kayıtları istendi

Şikayetçi olarak dinlenen Burak Can’ın babası Halil Karamanoğlu, oğlunun herhangi bir örgüt ya da siyasi oluşumla ilgisi olmadığını söyledi. Baba Karamnaoğlu, “Davaya katılmak istiyorum” dedi. Mahkeme babanın talebini oy birliğiyle kabul etti. Duruşmada tanık Muharrem Kutlu olay günü camdan bakarken elinde silah olan iki kişinin aşağı doğru koştuğunu gördüğünü söyledi. Kutlu mahkeme başkanının sorması üzerine tutuklu sanık Volkan Gezer’i gösterdi. Bunun üzerine Gezer, “Silahı aldığımı ve ateş ettiğimi kabul ediyorum zaten. Ben yol ağzında ateş ettim. Aşağı gitmedim. Firari sanık Gökhan böyle konuşmasını istemiştir” dedi. Tanığın firari sanık Gökhan Koca’yı tanımadığını söylemesi üzerine Gezer, “Tanık yalan söylüyor. Gökhan’ı o bölgede herkes tanır” dedi.

Haberin Devamı

‘Özel hayatı ihlal eder’ denmişti
Burak Can’ın öldürüldüğü yerde kendisi de vurulan tanık Ramazan Gün de “Vurulma şeklime göre kurşun yukarıdan geldi. Ben sürünmeye çalışırken Burak Can’ın düştüğünü gördüm. Kafasından vuruldu ve orta refüje düştü” dedi. Sanık avukatı Ersoy Kostak da, bazı işyeri sahiplerinin olaya ilişkin görüntüler olduğunu söylemesine rağmen polisin görüntü olmadığı cevabı verdiğini belirtti. Mahkeme, sanıkların telefon görüşme grafiklerini “Özel hayatın gizliliğini ihlal edilmiş olur” diyerek göndermeyen TİB’e yeniden yazı yazarak talebin kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlamadığını söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.