Gündem Şans eseri bulundu! Hemen çalışmalar başlatıldı

Şans eseri bulundu! Hemen çalışmalar başlatıldı

31.01.2021 - 21:28 | Son Güncellenme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda Adasında özel şahsa ait arazide tarihi kalıntılar tespit edilmesi üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan izinle Balıkesir Kuvayı Milliye Müzesi tarafından kazı çalışması başlatıldı.

Cunda Adası'ndaki Namık Kemal Mahallesinde Çataltepe mevkisinde Yavuz Yaylaya ait 28 dönüm büyüklüğündeki arazide, su aramak için yapılan çalışmalar sırasında 12 metre derinlikte tarihi kalıntı olabileceği değerlendirilen buluntulara rastlandı. Alan güvenlik şeridiyle çevrildi. Arazi sahibi Yavuz Yayla'nın Balıkesir Valiliğine yaptığı başvuru sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığının onayıyla Balıkesir Kuvayı Milliye Müze Müdürlüğü tarafından söz konusu yerde kurtarma kazısı başlatıldı.

Haberin Devamı

Valiliğin koordinasyonunda kültür varlıkları mevzuatına uygun olarak Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Ağaç kontrolündeki kazı çalışması bu sabah saatlerinde başladı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı kazı çalışması, özel arazinin yanındaki zeytinlik alanda gün boyunca devam etti.

Arazide başlatılan kurtarma kazısının yarın da devam edeceği belirtildi.