Gündem Sapık muavine 6 yıl hapis cezası

Sapık muavine 6 yıl hapis cezası

15.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otobüste mastürbasyon yapan muavin, kendisini “Otobüsün çok tenha olduğu durumlar olmuştur. Art niyetim olsa yolcunun içeceğine bir şeyler katarak bu olayı yapma imkanım mevcuttur” diye savundu. Muavin, cinsel saldırı suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Sapık muavine 6 yıl hapis cezası

Muğla’dan 25 Mayıs’ta İstanbul’a giden yolcu otobüsü feribotla Yalova Topçular’dan Gebze Eskihisar’a geçerken, otobüste muavin olarak görev yapan Gökhan G., aracın arka kısmında mastürbasyon yaptı. Gökhan G.’nin spermleri uyuyan üniversite öğrencisi C.D.D.’nin (20) üzerine geldi. C.D.D. şikayetçi olunca ifade veren Gökhan G., pet şişeden su döküldüğünü iddia edince serbest bırakıldı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Gökhan G. hakkında “hayasızca hareket” ve “cinsel saldırı” suçundan olaydan 2 gün sonra tutuklandı. Gebze’de görülen ilk duruşmada Gökhan G., “feribotta aşırı dekolte giyinmiş bir kadından tahrik olduğunu” öne sürdü. Davanın dün yapılan karar duruşmasında Gökhan G. pişman olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben başıma gelen bu olayı bir ahmaklık ve şansızlık olarak değerlendiriyorum. Bu şekilde bir olayı tasvip etmiyorum. Muavin olarak çalıştığım süre içinde zaman zaman otobüsün çok tenha olduğu durumlar söz konusu olmuştur. Yine benim bu şekilde art niyetim olsa yolcunun içeceğine bir şeyler katarak bu olayı yapma imkanım mevcuttur.”
Kararı açıklayan mahkeme, Gökhan G.’yi “cinsel saldırı” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza takdiren 6 yıl 3 aya indirildi.

‘Hayasızca hareket’e beraat

Mahkeme “hayasızca hareket” suçundan ise “Suçun, mağdur ve yolcular tarafından görülmeyecek bir ortamda işlenilmiş olması” nedeniyle beraat kararı verdi.

Haberin Devamı

‘Karar yerinde’

Metro Turizm A.Ş. avukatı Burçin Başak adliyeden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, “Olayın biz de mağduru olmakla birlikte, asıl yolcumuzun mağduriyeti ve acıları bu yolla bir nebze de olsa dinecekse bizim için ne mutlu. Kararın yerinde olduğunu düşünüyoruz” dedi.