Gündem Sarai tecavüze karşı koyunca katledilmiş

Sarai tecavüze karşı koyunca katledilmiş

05.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kararda Sierra’nın katil zanlısı Ziya Tasalı’nın, genç kadını cinsel saldırıya karşı koyması sonucu ‘saldırıyı gerçekleştirememekten dolayı duyduğu infialle’ öldürdüğü açıklandı

Sarai tecavüze karşı koyunca katledilmiş

“Laz Ziya” lakaplı Ziya Tasalı tarafından Cankurtaran’da surların dibinde bıçaklanarak öldürülen ABD vatandaşı Sarai Sierra ile ilgili davada, mahkeme heyeti 10 sayfalık gerekçeli kararını açıkladı.
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, “Sanığın, maktuleyi, cinsel saldırıda bulunmak eylemini engellemesi nedeniyle, cinsel saldırı suçunu işleyememekten duyduğu infial sonucu öldürdüğü anlaşılmaktadır.

Sanığa ait meni lekesi
Sanık her ne kadar savunmasında maktuleye karşı cinsel saldırıda bulunmadığını, sadece öpmek istediğini ancak onun karşı koyması sonucu olayın meydana geldiğini bildirmiş ise de sanık sonuç olarak cinsel istismar ya da saldırı olabilecek bir suçu işleyememekten duyduğu infial sonucu maktuleyi öldürdüğüne göre, sanığın eyleminin ’Bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle adam öldürme’ suçunu oluşturduğu kabul edilmiştir” denildi.
Sarai Sierra’nın boğazına sarılı vaziyette bulunan şal üzerinde ve iç çamaşırında sanığa ait meni lekeleri ve maktuleye ait kan lekelerine rastlandığı belirtilen gerekçeli kararda, sanığın mağdureye tecavüz etmediğini belirtmişse de kadının ölümünden önce ya da sonra olduğu belirlenemeyen cinsel saldırı eyleminin sübuta erdiğinin (tamamlandığının) anlaşıldığı kaydedildi.